Vývar je v kuchyni důležitý stejně jako sůl. V novém videu vám redaktorka Darina Sieglová ukáže, že připravit dobrý domácí kuřecí vývar je stejně snadné jako uvařit si čaj.
Nezbytné přípravy
Základem kuřecího vývaru jsou kuřecí skelety. Koupíte je v řeznictví i supermarketu a stojí doslova pár korun. Do vývaru patří také zelenina. Potřebovat budete mrkev, petržel, celer a cibuli. Při přípravě vývaru začnete tím, že si opečete maso. Skelety rozložte na rozpálený plech a pečte přibližně dvacet minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Mezitím si připravte zeleninu. Stačí ji omýt a nakrájet na větší kusy. Zelenina může do vývaru přijít i se slupkou.
Pomalé vaření zajistí koncentraci chuti
Upečené skelety vložte do hrnce, do něj poté slijte výpek z plechu. Přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou. Vše společně přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, sejměte pěnu, pokud se vytvořila, a přidejte tradiční polévkové koření (bobkový list a pepř). Pak nechte vývar táhnout na co nejmenším plameni alespoň dvě hodiny.
Jdeme do finále
Z uvařeného vývaru vyjměte zeleninu a skelety a tekutinu přeceďte přes plátýnko. Vývar nechte vychladnout a pak seberte tuk. Hotový vývar můžete zamrazit nebo hned použít.
Je to vážně jednoduché!