0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na kuřecí vývar

Jak na kuřecí vývar
sdílet:
Vývar je v kuchyni důležitý stejně jako sůl. V novém videu vám redaktorka Darina Sieglová ukáže, že připravit dobrý domácí kuřecí vývar je stejně snadné jako uvařit si čaj.

Nezbytné přípravy


Základem kuřecího vývaru jsou kuřecí skelety. Koupíte je v řeznictví i supermarketu a stojí doslova pár korun. Do vývaru patří také zelenina. Potřebovat budete mrkev, petržel, celer a cibuli. Při přípravě vývaru začnete tím, že si opečete maso. Skelety rozložte na rozpálený plech a pečte přibližně dvacet minut v troubě vyhřáté na 200 °C.  Mezitím si připravte zeleninu. Stačí ji omýt a nakrájet na větší kusy. Zelenina může do vývaru přijít i se slupkou.

Pomalé vaření zajistí koncentraci chuti


Upečené skelety vložte do hrnce, do něj poté slijte výpek z plechu. Přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou. Vše společně přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, sejměte pěnu, pokud se vytvořila, a přidejte tradiční polévkové koření (bobkový list a pepř). Pak nechte vývar táhnout na co nejmenším plameni alespoň dvě hodiny.

Jdeme do finále


Z uvařeného vývaru vyjměte zeleninu a skelety a tekutinu přeceďte přes plátýnko. Vývar nechte vychladnout a pak seberte tuk. Hotový vývar můžete zamrazit nebo hned použít.

Je to vážně jednoduché!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit