Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!
Suroviny
Postup
Připravte si knedlíčky: Na lžičce másla opečte petrželku a cibuli. Máslo utřete do pěny, postupně přidejte vejce, maso, opečenou petrželku a cibuli, osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Směs důkladně promíchejte, pak ji zahustěte nastrouhanou čerstvou houskou a nechte přibližně patnáct minut odstát.
Z hmoty utvořte drobné knedlíčky a zhruba pět minut je vařte v osolené vodě. Vývar přiveďte k varu, dejte do něj prohřát maso. Před podáváním naskládejte do talířů knedlíčky a nakrájená rajčata.
NĚCO NAVÍC
Vývar můžete uvařit z obrané kostry z pečeného kuřete, krůty nebo třeba i kachny. Skvělý vývar je také z kachních krků (chlazené bývají k dostání třeba v Tescu).