0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voltairův drůbeží vývar

Voltairův drůbeží vývar

3.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 71 g
Tuky 56 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
drůbeží maso 100 g
pečené či vařené
rajče 2 ks
Na knedlíčky
máslo 40 g
+ 1 lžička navíc
petrželka 1 PL
nasekaná
cibule 2 ČL
najemno
vejce 1 ks
střední
drůbeží maso 80 g
obrané, pečené či vařené, najemno umleté
sůl
a pepř mletý
rozmarýn
trochu sušeného či nasekaný čerstvý
housky 25 g
strouhaná čerstvá

1 Připravte si knedlíčky: Na lžičce másla opečte petrželku a cibuli. Máslo utřete do pěny, postupně přidejte vejce, maso, opečenou petrželku a cibuli, osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Směs důkladně promíchejte, pak ji zahustěte nastrouhanou čerstvou houskou a nechte přibližně patnáct minut odstát.

2 Z hmoty utvořte drobné knedlíčky a zhruba pět minut je vařte v osolené vodě. Vývar přiveďte k varu, dejte do něj prohřát maso. Před podáváním naskládejte do talířů knedlíčky a nakrájená rajčata.

NĚCO NAVÍC
Vývar můžete uvařit z obrané kostry z pečeného kuřete, krůty nebo třeba i kachny. Skvělý vývar je také z kachních krků (chlazené bývají k dostání třeba v Tescu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit