Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voltairův drůbeží vývar
Voltairův drůbeží vývar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Voltairův drůbeží vývar

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 71 g
Tuky 56 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
drůbeží maso 100 g
pečené či vařené
Na knedlíčky
+ 1 lžička navíc
petrželka 1 PL
nasekaná
cibule 2 ČL
najemno
vejce 1 ks
střední
drůbeží maso 80 g
obrané, pečené či vařené, najemno umleté
sůl
a pepř mletý
rozmarýn
trochu sušeného či nasekaný čerstvý
housky 25 g
strouhaná čerstvá

Postup

1

Připravte si knedlíčky: Na lžičce másla opečte petrželku a cibuli. Máslo utřete do pěny, postupně přidejte vejce, maso, opečenou petrželku a cibuli, osolte, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Směs důkladně promíchejte, pak ji zahustěte nastrouhanou čerstvou houskou a nechte přibližně patnáct minut odstát.

2

Z hmoty utvořte drobné knedlíčky a zhruba pět minut je vařte v osolené vodě. Vývar přiveďte k varu, dejte do něj prohřát maso. Před podáváním naskládejte do talířů knedlíčky a nakrájená rajčata.

NĚCO NAVÍC
Vývar můžete uvařit z obrané kostry z pečeného kuřete, krůty nebo třeba i kachny. Skvělý vývar je také z kachních krků (chlazené bývají k dostání třeba v Tescu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín