Jak vykostit kuře

kuře
ZDROJ: JK Sloan/Unsplash
sdílet:

Už žádné rozhodování, zda kuřecí paličky, křídlo, nebo stehno. Naučte se zpracovat celé kuře.

     

     

     

    Na kurzu vaření v Chefparade se spolu s lektorem naučíte kuře vykostit a využít z něj všechny části. Z kostí připravíte silný vývar, který se používá jako základ lahodných polévek, italských rizot a dalších jídel. Aby rodina nereptala, že pořád pečete jen kuře na másle, naučíte se připravit kuřecí prsa na sušených rajčatech, stehenní řízek na houbách i umotat roládu se slaninou.

    Kurz Kuřecí speciality se koná v sobotu 12. května od 18 hodin ve škole vaření Chefparade

    Menu kurzu:

    • Kuřecí prsa na sušených rajčatech
    • Stehenní řízek na houbách
    • Roládka se slaninou a tymiánem
    • Vývar z kostí
    • Flambovaný ananas

    Související články

    Škola vaření: Jak naporcovat kuře?
    • Poradna

    Škola vaření: Jak naporcovat kuře?

    Kupujete v pokaždé tu část kuřecího, kterou zrovna potřebujete? Tedy prsa zvlášť, paličky nebo kuřečí čtvrtky zvlášť, skelet na vývar zvlášť? Cenově výhodnější je ale koupit celé kuře a doma jej naporcovat. Umět rozdělit kuře na jednotlivé...
    Jak na kuřecí vývar
    • Zajímavosti

    Jak na kuřecí vývar

    Nezbytné přípravyZákladem kuřecího vývaru jsou kuřecí skelety. Koupíte je v řeznictví i supermarketu a stojí doslova pár korun. Do vývaru patří také zelenina. Potřebovat budete mrkev, petržel, celer a cibuli. Při přípravě vývaru začnete tím...
    Autor: Redakce Apetit

    Obchod Apetit