Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo.
Suroviny
citron
1
ks
bio, na plátky
petrželka
1
snítka
pepř
10
kuliček
nahrubo podrcený
kuřecí prsa
4
ks
každý kuřecí prsní řízek o váze 150 g
Postup
1
Velký hluboký rendlík nebo menší hrnec naplňte takovým množstvím vody, aby později pokrývala kuře, a přidejte do ní citron, petržel a pepř. Vodu přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte dvě tři minuty zvolna vařit.
2
Do vody vložte kuře tak, aby bylo zcela zalité tekutinou. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ osm minut. Potom rendlík sejměte z ohně a nechte patnáct minut stát. Poté maso vyjměte z nádoby a podávejte zatepla nebo ho uložte do lednice, než ho budete potřebovat.
Komentáře