0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní pošírovaná kuřecí prsa

Základní pošírovaná kuřecí prsa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní pošírovaná kuřecí prsa

3.5 / 5. Počet hodnocení: 56
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 520 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 11 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo.

Suroviny

citron 1 ks
bio, na plátky
petrželka 1 snítka
pepř 10 kuliček
nahrubo podrcený
kuřecí prsa 4 ks
každý kuřecí prsní řízek o váze 150 g

Postup

1

Velký hluboký rendlík nebo menší hrnec naplňte takovým množstvím vody, aby později pokrývala kuře, a přidejte do ní citron, petržel a pepř. Vodu přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte dvě tři minuty zvolna vařit.

suroviny na pošírované kuře

2

Do vody vložte kuře tak, aby bylo zcela zalité tekutinou. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ osm minut. Potom rendlík sejměte z ohně a nechte patnáct minut stát. Poté maso vyjměte z nádoby a podávejte zatepla nebo ho uložte do lednice, než ho budete potřebovat.

pošírování kuřete

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

Priprava je jednoducha a takto pripravene prsia su vonave a stavnate. Pouzivam k salatom, alebo dressingom hlavne na pohostenie za studena.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit