Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní pošírovaná kuřecí prsa
Základní pošírovaná kuřecí prsa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní pošírovaná kuřecí prsa

3.6/5 Počet hodnocení: 71
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 520 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 11 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Můžete ho využít do těstovin, salátů nebo jako samostatné hlavní jídlo. Kuřecí prsa pošírujte osm minut a pak nechte ve vodě dojít. Pošírované kuře je skvělým doplňkem i vašeho dietního jídelníčku.

Související recepty

Suroviny

bio, na plátky
petrželka 1 snítka
pepř 10 kuliček
nahrubo podrcený
každý řízek o váze 150 g

Postup

1

Velký hluboký rendlík nebo menší hrnec naplňte takovým množstvím vody, aby později pokrývala kuře, a přidejte do ní citron, petržel a pepř. Vodu přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte dvě tři minuty zvolna vařit.

suroviny na pošírované kuře

2

Do vody vložte kuře tak, aby bylo zcela zalité tekutinou. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ osm minut. Potom rendlík sejměte z ohně a nechte patnáct minut stát. Poté maso vyjměte z nádoby a podávejte zatepla nebo ho uložte do lednice, než ho budete potřebovat.

pošírování kuřete

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

25.06.2010 18:38
Priprava je jednoducha a takto pripravene prsia su vonave a stavnate. Pouzivam k salatom, alebo dressingom hlavne na pohostenie za studena.

Apetit magazín