0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lednová snídaně? Zahřeje vás bistro Sweet & Pepper Days

Lednová snídaně? Zahřeje vás bistro Sweet & Pepper Days
sdílet:
Splněný sen o rodinném bistru má podobu skvělého domácího fastfoodu.

Nové vinohradské bistro Sweet & Pepper Days láká zákazníky na rodinnou atmosféru a kvalitní domácí jídlo. Denní nabídka se nedrží jednoho typu kuchyně, ale inspiruje se pokaždé jinými chutěmi a jiným stylem. „Myšlenka, jaké by to asi bylo, mít místo, kde bychom mohli s podobně naladěnými lidmi sdílet naši ideu, jak se dobře najíst a užít si svůj den naplno, nás napadala vždy ve chvílích, kdy jsme pořádali naše rodinné oslavy. Ty se pokaždé točily hlavně kolem toho, co dobrého si tentokrát na náš velký stůl připravíme. A tak vznikala různá tematická menu,“ popisuje vznik konceptu Veronika Loudinová, jedna z majitelek bistra Sweet & Pepper Days.





Návštěvníci tak jednou ochutnají český domácí chleba s pečenou husou, jindy zas odlehčí s italskou pastou a zeleninovými saláty. Jedinou snídaňovou stálicí je Full Size English Breakfast. Na talíři najdete míchané vejce, slaninu, fazolky, grilované rajče, irské miniklobásky a opečený domácí toustový chléb. Zakoupené jídlo můžete sníst přímo v bistru nebo si ho vzít s sebou v recyklovatelných krabičkách.

Na burger i na koláč


Protože se denní nabídka ve Sweet & Pepper Days každý den mění, nedoporučíme vám jedno konkrétní jídlo. V bistru jsme ochutnali pokaždé něco jiného, vždy to ale bylo skvělé. Ať už krůtí sendvič, snídaňový burger se sázeným vejcem, nebo domácí focaccia plněná mozzarellou a sušenými rajčaty, vše nás nesmírně bavilo. Pokud vám po vydatné snídani zůstane v břiše ještě trochu místa, rozhodně ochutnejte některý z domácích dezertů. Bezlepkový čokoládový koláč se šlehačkou je naprostý hit. Hutný, ale nepřeslazený, prostě dokonalý.

Bistro Sweet & Pepper Days najdete v ulici Anglická 19 v Praze na Vinohradech nebo na Facebooku.

 

 

Foto: Archiv Sweet & Pepper Days

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit