0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní oběd v sicilském duchu

sicilské jídlo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Léto, slunce, moře, skvělé jídlo a lahodné víno... Prázdniny, jak mají být! Sicílie je naše srdcová záležitost! Horký vzduch a modré moře. Historie, která dýchá na každém kroku.

Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, všudypřítomná pohodová atmosféra a milí lidé. Potřebujete ještě jiný důvod, abyste se zamilovali? Jestli ano, pak si uvařte naše menu! Začněte variací předkrmů, pokračujte přes letní caponatu, oblíbené těstovinami a báječné kuře, které s oblibou připravujeme celé léto, až k neodolatelnému dezertu. 

Polpettine di panePolpettine di pane
Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba jako předkrm? Ano! Po dozlatova usmažených placičkách se jenom zapráší.

Sicilské marinované olivy
Marinované olivy najdete na Sicílii na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit. 

Bocconcini s petrželkou a chilli
Bocconcini znamená italsky ‚soustíčka‘ – jak výstižný název pro malé kuličky mozzarelly! Šup s nimi do pusy! 

Letní caponata
Letní varianta tradiční sicilské speciality s chlebem a s čerstvými rajčaty, je naší letní stálicí. 

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky
Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku. Zdánlivě všední recept dokáží povznést na novou úroveň! 

Kuře s fenyklem a pancettou
Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť. 

Cannoli s limoncellem
Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení! 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit