0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní oběd v sicilském duchu

sicilské jídlo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Léto, slunce, moře, skvělé jídlo a lahodné víno... Prázdniny, jak mají být! Sicílie je naše srdcová záležitost! Horký vzduch a modré moře. Historie, která dýchá na každém kroku.

Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, všudypřítomná pohodová atmosféra a milí lidé. Potřebujete ještě jiný důvod, abyste se zamilovali? Jestli ano, pak si uvařte naše menu! Začněte variací předkrmů, pokračujte přes letní caponatu, oblíbené těstovinami a báječné kuře, které s oblibou připravujeme celé léto, až k neodolatelnému dezertu. 

Polpettine di panePolpettine di pane
Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba jako předkrm? Ano! Po dozlatova usmažených placičkách se jenom zapráší.

Sicilské marinované olivy
Marinované olivy najdete na Sicílii na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit. 

Bocconcini s petrželkou a chilli
Bocconcini znamená italsky ‚soustíčka‘ – jak výstižný název pro malé kuličky mozzarelly! Šup s nimi do pusy! 

Letní caponata
Letní varianta tradiční sicilské speciality s chlebem a s čerstvými rajčaty, je naší letní stálicí. 

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky
Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku. Zdánlivě všední recept dokáží povznést na novou úroveň! 

Kuře s fenyklem a pancettou
Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť. 

Cannoli s limoncellem
Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení! 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč