0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mamma mia! Vyšla nová kuchařka s italskou kuchyní

Mamma mia! Vyšla nová kuchařka s italskou kuchyní
sdílet:
Apetit vám doma zařídí pořádnou itálii.

Redakce časopisu Apetit pro vás připravila další kulinářskou lahůdku. Procestujte s námi celý svět s novou edicí kuchařek Apetit na cestách. Tentokrát se zaměříme na mezinárodní kuchyně. První vlaštovkou je kuchařka Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek. V prodeji od 4. září.

Vařte jako italská máma


V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty na úplnou klasiku, jako jsou boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto, pro snadné vaření bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci. Naučíme vás domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi i vybrané regionální speciality například z Jižního Tyrolska nebo Sicílie. A samozřejmě nechybějí ani proslulé italské dezerty – tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo a další sladké lahůdky.

 

 

Itálie od A po Z


Celkem 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do sedmi kapitol. Každá je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny – od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.). Dozvíte se také, co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii a další nezbytné informace.

 

 

 

 

Ze zákulisí přípravy


Redakce nám prozradila, proč si jako téma první kuchařky z edice Apetit na cestách vybrala právě italskou kuchyni. „Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě italské mámy, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.

 

 

 

 

Kde koupit


Kuchařku Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek koupíte od 4. září v kamenných prodejnách stejně jako kuchařky Edice Apetit a brzy také v Apetit Shopu.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit