0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italská stehýnka

Italská stehýnka

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 1 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijete i zbylé olivy.

Suroviny

kuřecí stehna 6 ks
paličky
olivy černé 4 PL
olivová pasta
olivový olej
na pečení
sůl
pepř

Postup

1

Maso příčně nařízněte a do řezů vetřete olivovou pastu. Řezy můžete spíchnout párátkem.

2

Troubu předehřejte na 220 ˚C (horkovzdušnou na 200 ˚C).

3

Kuřecí stehýnka potřete olivovým olejem a pečte dvacet minut, až kůže zezlátne. Po deseti minutách obraťte.

4

Vypněte troubu a nechte maso ještě deset minut dojít. Podávejte horké, vlažné nebo vychladlé, nejlépe s křupavým chlebem a spoustou barevného salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit