0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 1 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijete i zbylé olivy.

Suroviny

paličky
olivy černé 4 PL
olivová pasta
olivový olej
na pečení
sůl
pepř

Postup

1

Maso příčně nařízněte a do řezů vetřete olivovou pastu. Řezy můžete spíchnout párátkem.

2

Troubu předehřejte na 220 ˚C (horkovzdušnou na 200 ˚C).

3

Kuřecí stehýnka potřete olivovým olejem a pečte dvacet minut, až kůže zezlátne. Po deseti minutách obraťte.

4

Vypněte troubu a nechte maso ještě deset minut dojít. Podávejte horké, vlažné nebo vychladlé, nejlépe s křupavým chlebem a spoustou barevného salátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...