0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepším vínem je sauvignon od Vinselektu Michlovský

červené víno
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V Národním vinařském centru ve Valticích se v rámci doprovodného programu gastronomického veletrhu G+H hodnotilo na 369 vzorků převážně českých vín. Letošní 15. ročník soutěže Grand Prix Vinex 2009 tak zaznamenal druhou největší účast v historii.

Ze zahraničí byl zhruba každý desátý vzorek. Oproti minulému ročníku se podle tajemníka pořádajícího Svazu vinařů Martina Půčka zapsalo do soutěže více nových vinařů. Proto byla letos menší účast vín ze zahraničí, loni byla dvacetiprocentní. Tuzemská vína zabodovala mezi bílými vzorky, kategorii červených opanovala vína z Argentiny. 

Šampionem se nakonec stal Sauvignon pozdní sběr 2007 od společnosti Vinselekt Michlovský. Ocenění za nejlepší kolekci vín získala Helena Glosová z Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Soutěž Grand Prix Vinex se koná každoročně v rámci mezinárodních potravinářských a gastronomických veletrhů Salima a G+H, které se v Brně střídají po dvou letech. Letošní G+H začne na brněnském výstavišti 4. března a potrvá tři dny.

Související články

Jak degustovat víno jako profesionál
  • Tipy a triky

Jak degustovat víno jako profesionál

Degustace vína není jenom zábava, ale i velké umění, které se řídí přísnými pravidly. Nabízíme vám jejich základní přehled. ...
Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit