0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastro trend: Pop-up restaurace - Neznámé místo, přísně tajné menu

Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Nechodí se do nich jen za jídlem, ale především za nezapomenutelným zážitkem, o kterém budete přátelům dlouho vyprávět. Restauraci, která se na jeden den objeví a pak zase zmizí, najdete nyní i v Česku.

Nevíte, kde je najít ani co v nich povečeříte. To jsou pop-up restaurace, které se objevují a zase mizí. Jednu takovou, kterou na internetu najdete pod názvem Forbidden Taste, můžete nyní ochutnat i v Praze. Založili ji dva nadšenci Ivona a Tino, kteří se rozhodli oživit místní gastronomickou scénu. Tradiční podniky jsou svázány prostorem i tím, že do nich hosté přicházejí s očekáváním určitého standardu.

Pop-up restaurace má oproti tomu neomezené možnosti, ať místa, menu, programu, či atmosféry. Hosté nikdy nevědí, co přesně dostanou, a o to jde. Nečekaná lokalita, neokázalý servis a prvotřídní menu. Součástí konceptu je i jistá exkluzivita. Pokud si chcete rezervovat večeři v restauraci Forbidden Taste, nestačí jen zatelefonovat. Organizátoři chtějí dávat dohromady zajímavé lidi, a tak si mezi zájemci pečlivě vybírají. Další akci plánují na léto.

Restaurace na jeden den

Koncept pop-up restaurací, kam se nechodí jen za jídlem, ale především za zážitkem, je v zahraničí poměrně běžný, u nás však patří k naprostým gastronomickým novinkám. Dne 18. května u nás poprvé proběhl Restaurant Day, kterého se zúčastnilo na dvacet pop-up restaurací. Koncept je jednoduchý: svoji vlastní restauraci může otevřít každý. Stanovený je pouze den, kdy se akce koná, menu a místo už je jen na vás.

Vaše pop-up restaurace klidně může mít podobu stolku s koláči a limonádou na trávníku v parku. Příští Restaurant Day je plánovaný na 18. srpna. Pokud chcete přijít ochutnat, sledujte na Facebooku stránku Restaurant Day Prague. Svoji vlastní jednodenní restauraci si můžete založit na www.restaurantday.org.

Náš tip: Zajímají vás dojmy návštěvníků první pražské pop-up restaurace Forbidden Taste? V červencovém Apetitu si můžete přečíst reportáž redaktorky Dariny Sieglové, která nezvyklou večeři ochutnala.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit