Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastro trend: Pop-up restaurace - Neznámé místo, přísně tajné menu

Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nechodí se do nich jen za jídlem, ale především za nezapomenutelným zážitkem, o kterém budete přátelům dlouho vyprávět. Restauraci, která se na jeden den objeví a pak zase zmizí, najdete nyní i v Česku.

Nevíte, kde je najít ani co v nich povečeříte. To jsou pop-up restaurace, které se objevují a zase mizí. Jednu takovou, kterou na internetu najdete pod názvem Forbidden Taste, můžete nyní ochutnat i v Praze. Založili ji dva nadšenci Ivona a Tino, kteří se rozhodli oživit místní gastronomickou scénu. Tradiční podniky jsou svázány prostorem i tím, že do nich hosté přicházejí s očekáváním určitého standardu.

Pop-up restaurace má oproti tomu neomezené možnosti, ať místa, menu, programu, či atmosféry. Hosté nikdy nevědí, co přesně dostanou, a o to jde. Nečekaná lokalita, neokázalý servis a prvotřídní menu. Součástí konceptu je i jistá exkluzivita. Pokud si chcete rezervovat večeři v restauraci Forbidden Taste, nestačí jen zatelefonovat. Organizátoři chtějí dávat dohromady zajímavé lidi, a tak si mezi zájemci pečlivě vybírají. Další akci plánují na léto.

Restaurace na jeden den

Koncept pop-up restaurací, kam se nechodí jen za jídlem, ale především za zážitkem, je v zahraničí poměrně běžný, u nás však patří k naprostým gastronomickým novinkám. Dne 18. května u nás poprvé proběhl Restaurant Day, kterého se zúčastnilo na dvacet pop-up restaurací. Koncept je jednoduchý: svoji vlastní restauraci může otevřít každý. Stanovený je pouze den, kdy se akce koná, menu a místo už je jen na vás.

Vaše pop-up restaurace klidně může mít podobu stolku s koláči a limonádou na trávníku v parku. Příští Restaurant Day je plánovaný na 18. srpna. Pokud chcete přijít ochutnat, sledujte na Facebooku stránku Restaurant Day Prague. Svoji vlastní jednodenní restauraci si můžete založit na www.restaurantday.org.

Náš tip: Zajímají vás dojmy návštěvníků první pražské pop-up restaurace Forbidden Taste? V červencovém Apetitu si můžete přečíst reportáž redaktorky Dariny Sieglové, která nezvyklou večeři ochutnala.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín