0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastro trend: Pop-up restaurace - Neznámé místo, přísně tajné menu

Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Nechodí se do nich jen za jídlem, ale především za nezapomenutelným zážitkem, o kterém budete přátelům dlouho vyprávět. Restauraci, která se na jeden den objeví a pak zase zmizí, najdete nyní i v Česku.

Nevíte, kde je najít ani co v nich povečeříte. To jsou pop-up restaurace, které se objevují a zase mizí. Jednu takovou, kterou na internetu najdete pod názvem Forbidden Taste, můžete nyní ochutnat i v Praze. Založili ji dva nadšenci Ivona a Tino, kteří se rozhodli oživit místní gastronomickou scénu. Tradiční podniky jsou svázány prostorem i tím, že do nich hosté přicházejí s očekáváním určitého standardu.

Pop-up restaurace má oproti tomu neomezené možnosti, ať místa, menu, programu, či atmosféry. Hosté nikdy nevědí, co přesně dostanou, a o to jde. Nečekaná lokalita, neokázalý servis a prvotřídní menu. Součástí konceptu je i jistá exkluzivita. Pokud si chcete rezervovat večeři v restauraci Forbidden Taste, nestačí jen zatelefonovat. Organizátoři chtějí dávat dohromady zajímavé lidi, a tak si mezi zájemci pečlivě vybírají. Další akci plánují na léto.

Restaurace na jeden den

Koncept pop-up restaurací, kam se nechodí jen za jídlem, ale především za zážitkem, je v zahraničí poměrně běžný, u nás však patří k naprostým gastronomickým novinkám. Dne 18. května u nás poprvé proběhl Restaurant Day, kterého se zúčastnilo na dvacet pop-up restaurací. Koncept je jednoduchý: svoji vlastní restauraci může otevřít každý. Stanovený je pouze den, kdy se akce koná, menu a místo už je jen na vás.

Vaše pop-up restaurace klidně může mít podobu stolku s koláči a limonádou na trávníku v parku. Příští Restaurant Day je plánovaný na 18. srpna. Pokud chcete přijít ochutnat, sledujte na Facebooku stránku Restaurant Day Prague. Svoji vlastní jednodenní restauraci si můžete založit na www.restaurantday.org.

Náš tip: Zajímají vás dojmy návštěvníků první pražské pop-up restaurace Forbidden Taste? V červencovém Apetitu si můžete přečíst reportáž redaktorky Dariny Sieglové, která nezvyklou večeři ochutnala.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč