Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Luxusní cheeseburger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2527 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 99 g
Tuky 163 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento cheeseburger vás přesvědčí, že domácí je lepší než kupovaný.

Suroviny

sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 2 ČL
žampiony portobello 4 ks
změklé
olivový olej panenský
na potření
sýr 200 g
ementál, gruyere, cheddar
omáčka z modrého sýru, odkaz viz postup

Postup

1

V míse promíchejte mleté maso, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vytvarujte čtyři ploché burgery a dejte stranou.

2

Nakrájejte žampiony na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce promíchejte změklé máslo, sůl i pepř a směsí houby potřete. V troubě pod grilem opékejte asi pět minut dozlatova.

3

Potřete řezné plochy housek olejem a grilujte je minutu. Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékejte burgery potřené olejem čtyři minuty z jedné strany. Obraťte, poklaďte plátkem sýra a opékejte další čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět.

4

Navršte na půlky housek karamelizovanou cibuli, omáčku z modrého sýra, masové burgery a žampiony. Přiklopte druhou půlkou housky a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...