Luxusní cheeseburger

Luxusní cheeseburger

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2523 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 103 g
Tuky 163 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento cheeseburger vás přesvědčí, že domácí je lepší než kupovaný.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
maso
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 2 ČL
žampiony 4 ks
velké, nejlépe portobello či polní
máslo 80 g
změklé
hamburgerová bulka 4 ks
přepůlené
olivový olej
panenský na potření
sýr 200 g
švýcarský ( ementál, gruyere atp.)
cibule karamelizovaná
omáčka z modrého sýru

1 V míse promíchejte mleté maso, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vytvarujte čtyři ploché burgery a dejte stranou.

2 Nakrájejte žampiony na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce promíchejte změklé máslo, sůl i pepř a směsí houby potřete. V troubě pod grilem opékejte asi pět minut dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem a grilujte je minutu. Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékejte burgery potřené olejem čtyři minuty z jedné strany. Obraťte, poklaďte plátkem sýra a opékejte další čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Navršte na půlky housek karamelizovanou cibuli, omáčku z modrého sýra, masové burgery a žampiony. Přiklopte druhou půlkou housky a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit