0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Luxusní cheeseburger
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2523 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 103 g
Tuky 163 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento cheeseburger vás přesvědčí, že domácí je lepší než kupovaný.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
maso
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 2 ČL
žampiony 4 ks
velké, nejlépe portobello či polní
máslo 80 g
změklé
hamburgerová bulka 4 ks
přepůlené
olivový olej panenský
na potření
sýr 200 g
švýcarský (ementál, gruyere atp.)
cibule karamelizovaná
odkaz na recept v postupu
omáčka z modrého sýru, odkaz na recept v postupu

1 V míse promíchejte mleté maso, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vytvarujte čtyři ploché burgery a dejte stranou.

2 Nakrájejte žampiony na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce promíchejte změklé máslo, sůl i pepř a směsí houby potřete. V troubě pod grilem opékejte asi pět minut dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem a grilujte je minutu. Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékejte burgery potřené olejem čtyři minuty z jedné strany. Obraťte, poklaďte plátkem sýra a opékejte další čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Navršte na půlky housek karamelizovanou cibuli, omáčku z modrého sýra, masové burgery a žampiony. Přiklopte druhou půlkou housky a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit