0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou
sdílet:

Toužíte po novém a jedinečném gastronomickém zážitku, ale nechcete se kvůli němu vydat přes půlku světa? Vybrali jsme pro vás pět restaurací nově oceněných michelinskou hvězdou, za kterými nemusíte urazit tisíce kilometrů.

Field (Praha) – 1 hvězdička

Koncept třetí michelinské restaurace na Praze 1 by se dal nazvat „surové a silné chutě bez příkras“. Šéfkuchař Radek Kašpárek je fanouškem přímočaré a nepřikrášlované prezentace surovin, což se odráží v jeho menu. Ve Fieldu se tak můžete setkat se surovinami jako husí játra, křen, šťavel, tuřín nebo mořský ježek, pečlivě poskládanými v degustační menu, které se pohybuje od 2200 do 3500 korun. U každého pokrmu pak nesmí chybět ani doporučené víno či nealkoholický nápoj. Menu à la carte se pohybuje od 940 korun. 

Lafleur (Frankfurt nad Mohanem) – 2 hvězdičky

Gurmánská restaurace nabízející obědy a večeře jde ve stopách těch nejlepších německých restaurací. Nový šéfkuchař Andreas Krolik dovedl svým uměním tento oblíbený frankfurtský podnik dokonce ke dvěma michelinským hvězdám. Celé menu je poskládáno tak, aby ladilo s interiérem restaurace a sám Krolik popisuje svoje menu jako moderní klasiku, spojující prvky středomořské kuchyně s regionálními produkty. Na své si v Lafleur přijdou také milovníci ryb – Krolik je totiž mezi německými šéfkuchaři absolutním odborníkem na rybí speciality, kterým je v jeho menu věnována značná část. Restaurace je vhodná i pro vegany, má dokonce celé čistě veganské menu. Obědové menu si zde můžete dát již od 45 eur, večeři od 102 eur, jídla à la carte si lze objednat od 27 eur.

Senses (Varšava) – 1 hvězdička

Jak už název napovídá, hlavním posláním michelinské restaurace v centru Varšavy je uspokojit všechny smysly hostů. Senses kombinuje vůně, chutě, zvuky a textury, takže je zjevné, že návštěva tohoto podniku bude pro každého jedinečným zážitkem. Jak sám šéfkuchař Andrea Camastra říká, jde hlavně o přinášení maximální spokojenosti a výjimečného kulinářského zážitku. Kuchyně v Senses čerpá z přírody, nechybějí sezonní produkty, z nichž některé jsou přímo z majitelovy ekologické farmy. Ceny za menu se pohybují od 170 do 580 PLN. Pokud hledáte vysokou gastronomii tvořenou z těch nejkvalitnějších produktů, je pro vás Senses to pravé. 

Mraz & Sohn (Vídeň) – 2 hvězdičky

Až devítichodové menu, které nabízí vídeňská rodinná restaurace Mraz und Sohn, v sobě kombinuje prvky klasiky i molekulární kuchyně. Pokud si vyberete menší menu, nezoufejte – číšnici totiž v průběhu večera servírují malá překvapení, která vám zpříjemní čekání na další chody. Nechybí ani široká nabídka vín, která jsou skladována ve dvouúrovňovém vinném sklepě. Čtyřchodové menu šéfkuchaře a majitele Marcuse Mraze vás vyjde na 65 eur, devítichodové na 112 eur.

Richard (Berlín) – 1 hvězdička

Restaurace ležící téměř v srdci Berlína láká návštěvníky nejen svým prvotřídním kulinářským uměním, za které jí náleží michelinská hvězda, ale také celkovou atmosférou podniku. Restaurace umělce Hanse Richarda zaujme jak gastronomické nadšence, tak i milovníky umění a bytové architektury svými obrazy a původním vyřezávaným dřevěným stropem. Šéfkuchař Till Bühlmann sestavil osmichodové moderní menu dvojího typu – klasické a vegetariánské. Obě navíc každý měsíc pozměňuje, a tak mohou hosté prožívat jedinečný gastronomický zážitek znovu a znovu. Ceny za menu se pohybují od 58 do 96 eur.

Související články

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith
  • Zajímavosti

Sexy kari od asijské šéfkuchařky Sofie Smith

Poctivé kari na sexy způsob Exotické bylinky, vlastní kořenicí směsi, kari omáčky a pasty. Tohle všechno slibuje rozvážková společnost The Sexy Curry Company. A nejen to! Při donášce používají ekologicky šetrné obaly a každému...
Sváteční menu podle tří šéfkuchařů
  • Zajímavosti

Sváteční menu podle tří šéfkuchařů

V říjnovém Apetitu najdete recepty na tři skvostná menu, která sice nejsou pro uspěchané, ale když si na ně uděláte čas, stane se z vás mistr české kuchyně. Tomáš Reisinger představí českou kuchyni ovlivněnou Vídní, Jaroslav Sapík moravská...
Autor: rHorak

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit