Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou
sdílet:

Toužíte po novém a jedinečném gastronomickém zážitku, ale nechcete se kvůli němu vydat přes půlku světa? Vybrali jsme pro vás pět restaurací oceněných v roce 2016 michelinskou hvězdou,. A nemusíte za nimi jezdit tisíce kilometrů.

Field v Praze *

Koncept třetí michelinské restaurace na Praze 1 by se dal nazvat „surové a silné chutě bez příkras“. Šéfkuchař Radek Kašpárek je fanouškem přímočaré a nepřikrášlované prezentace surovin, což se odráží v jeho menu.

  • Ve Fieldu se tak můžete setkat se surovinami jako husí játra, křen, šťavel, tuřín nebo mořský ježek, pečlivě poskládanými v degustační menu.
  • U každého pokrmu pak nesmí chybět ani doporučené víno či nealkoholický nápoj.

Lafleur ve Frankfurtu nad Mohanem **

Německá restaurace nabízí obědy a večeře. Nový šéfkuchař Andreas Krolik dovedl svým uměním tento oblíbený frankfurtský podnik dokonce ke dvěma michelinským hvězdám. Celé menu je poskládáno tak, aby ladilo s interiérem restaurace a sám Krolik popisuje svoje menu jako moderní klasiku, spojující prvky středomořské kuchyně s regionálními produkty.

  • Na své si v Lafleur přijdou také milovníci ryb – Krolik je totiž mezi německými šéfkuchaři absolutním odborníkem na rybí speciality, kterým je v jeho menu věnována značná část.
  • Restaurace je vhodná i pro vegany, má dokonce celé čistě veganské menu. 

Senses ve Varšavě *

Jak už název napovídá, hlavním posláním polské michelinské restaurace v centru Varšavy je uspokojit všechny smysly hostů. Senses kombinuje vůně, chutě, zvuky a textury, takže je zjevné, že návštěva tohoto podniku bude pro každého jedinečným zážitkem. Jak sám šéfkuchař Andrea Camastra říká, jde hlavně o přinášení maximální spokojenosti a výjimečného kulinářského zážitku.

  • Kuchyně v Senses čerpá z přírody, nechybějí sezonní produkty, z nichž některé jsou přímo z majitelovy ekologické farmy. Pokud hledáte vysokou gastronomii tvořenou z těch nejkvalitnějších produktů, je pro vás Senses to pravé. 

Mraz & Sohn ve Vídni **

Až devítichodové menu, které nabízí vídeňská rodinná restaurace Mraz und Sohn, v sobě kombinuje prvky klasiky i molekulární kuchyně. Pokud si vyberete menší menu, nezoufejte – číšnici totiž v průběhu večera servírují malá překvapení, která vám zpříjemní čekání na další chody.

  • Nechybí široká nabídka vín, která jsou skladována ve dvouúrovňovém vinném sklepě. 

Richard v Berlíně *

Restaurace ležící téměř v srdci Berlína láká návštěvníky nejen svým prvotřídním kulinářským uměním, za které jí náleží michelinská hvězda, ale také celkovou atmosférou podniku. Restaurace umělce Hanse Richarda zaujme jak gastronomické nadšence, tak i milovníky umění a bytové architektury svými obrazy a původním vyřezávaným dřevěným stropem.

  • Šéfkuchař Till Bühlmann sestavil osmichodové moderní menu dvojího typu – klasické a vegetariánské. Obě navíc každý měsíc pozměňuje, a tak mohou hosté prožívat jedinečný gastronomický zážitek znovu a znovu. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Radek Horák

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč