0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pivo na náplavce aneb Festival malých a mini českých pivovarů

pivo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Obrovský pivní výběr tradičních i jedinečných chutí, balkánské speciality, uzené ryby, klobásy i bleší trh již tento víkend na vltavské náplavce.

AKTUÁLNĚ OD ORGANIZÁTORA: Kvůli vyklízení vltavských náplavek byl festival pro daný termín zrušen, jedná se o náhradním termínu a místě. Sledujte stránky www.pivonanaplavce.cz.

V pátek 31. května a v sobotu 1. června můžete navštívit festival malých a mini českých pivovarů na náplavce na Rašínově nábřeží v Praze. Přesně třicet českých pivovarů přiveze sedmdesát různých druhů piv – světlých, tmavých, polotmavých, hořkých i sladkých, speciálů s příchutí ovoce, kávy, medu či karamelu, filtrovaných, nefiltrovaných i kvasnicových a spodně i svrchně kvašených. Některé pivovary uvařily speciální piva jen pro tuto příležitost. Sběratelé tak mají možnost získat unikátní pivní etikety. K dispozici budou i stánky s nealkoholickými nápoji, především limonádami. Těšit se můžete i na ryby z udírny, kvalitní grilované klobásy, grilovanou zeleninu, balkánské speciality, jako je pljeskavica, a další pivní pochutiny.

Kolik zaplatíte

Degustační set, bez kterého se nemůžete pustit do ochutnávání, je 200 Kč. Platí na oba festivalové dny. Najdete v něm mimo jiné skleněný džbánek o objemu 0,3 l. Nápad, kterým se pořadatelé vyhnuli neekologickým kelímkům, se nám moc líbí. Více informací naleznete na www.pivonanaplavce.cz

Tip redakce:

V sobotu 1. června se bude konat pivní bleší trh, kde budou k mání pivní suvenýry k prodeji i k výměně. Máte-li doma nějaký takový suvenýr, ale nejste si jisti jeho hodnotou, přineste ho s sebou. Na místě blešího trhu bude i bezplatná poradna, která vám věc ohodnotí.

Připravila Nikita Rybová

 

 

Související články

Na stůl se nese… PIVO
  • Tipy a triky

Na stůl se nese… PIVO

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Pivní delikatesy jsme s pomocí expertů spárovali se špičkovými pivy z malých českých pivovarů tak, abyste si užili jejich dokonalou souhru....
Na každý den v týdnu: 5 večeří s pivem
  • Tipy a triky

Na každý den v týdnu: 5 večeří s pivem

Náš národní nápoj nejlépe chutná pořádně vychlazený. Když však orosený půllitr pro jednou vyměníte za hrnec či pekáč, nebudete litovat. Ve slané i sladké kuchyni umí zázraky.   ...
Vařte s pivem
  • Tipy a triky

Vařte s pivem

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc....
Dejte si pivo jako křen!
  • Zajímavosti

Dejte si pivo jako křen!

Své brány otevře pivovar v sobotu 15. září od 13 hodin. Celé odpoledne a večer pak budou patřit ochutnávkám zlatavého moku. Čepovat se budou všechna velkobřezenská piva: světlé i tmavé výčepní, Březňák světlý ležák i čtrnáctistupňový světlý...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit