Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 177 g
Tuky 21 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výběr piva na tuhle lahůdku je klíčový. Zejména na zalití použijte kvalitní pivo typu stout nebo porter, hodí se i Guinness.

Suroviny

vanilková zmrzlina
kupovaná nebo podle našeho základního receptu
pivo tmavé 1 l
typ stout, na dolití
Na čokoládovou omáčku
pivo tmavé 250 ml
typ stout, porter nebo Guinness
třtinový cukr 150 g
skořice 1 svitek
tmavá čokoláda 50 g
kvalitní, nasekaná na kousky

1 Připravte polevu. Pivo, cukr a skořici dejte do středního hrnce a přiveďte k varu. Energicky míchejte, aby se cukr rozpustil. Za stálého míchání vařte na větším plameni asi 10 minut – dávejte ale pozor, aby bublající směs nepřetekla přes okraje hrnce. Pivo a cukr by měly zhoustnout do sirupovité konzistence. Odstavte a nechte chvilku zchladnout, pak vyjměte skořici a přidejte čokoládu. Vmíchejte ji do směsi, aby se zcela rozpustila.

2 Sestavte drink: Do vysoké sklenice nandejte několik kopečků vanilkové zmrzliny podle velikosti sklenice. Opatrně nalijte pivo, počkejte vždy chvilku, než se pěna usadí. Úplně na vrchol posaďte menší porci zmrzliny a zalijte čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-pivní omáčka vystačí až na 12 drinků (záleží, jak štědře ji do sklenice nalijete), ale také si ji můžete na zmrzlině užít jen tak – víc než po pivu chutná po čokoládě a karamelu.

Základní vanilková zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit