Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 177 g
Tuky 21 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výběr piva na tuhle lahůdku je klíčový. Zejména na zalití použijte kvalitní pivo typu stout nebo porter, hodí se i Guinness.

Suroviny

vanilková zmrzlina
kupovaná nebo podle našeho základního receptu
pivo tmavé 1 l
typ stout, na dolití
Na čokoládovou omáčku
pivo tmavé 250 ml
typ stout, porter nebo Guinness
třtinový cukr 150 g
skořice 1 svitek
tmavá čokoláda 50 g
kvalitní, nasekaná na kousky

1 Připravte polevu. Pivo, cukr a skořici dejte do středního hrnce a přiveďte k varu. Energicky míchejte, aby se cukr rozpustil. Za stálého míchání vařte na větším plameni asi 10 minut – dávejte ale pozor, aby bublající směs nepřetekla přes okraje hrnce. Pivo a cukr by měly zhoustnout do sirupovité konzistence. Odstavte a nechte chvilku zchladnout, pak vyjměte skořici a přidejte čokoládu. Vmíchejte ji do směsi, aby se zcela rozpustila.

2 Sestavte drink: Do vysoké sklenice nandejte několik kopečků vanilkové zmrzliny podle velikosti sklenice. Opatrně nalijte pivo, počkejte vždy chvilku, než se pěna usadí. Úplně na vrchol posaďte menší porci zmrzliny a zalijte čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-pivní omáčka vystačí až na 12 drinků (záleží, jak štědře ji do sklenice nalijete), ale také si ji můžete na zmrzlině užít jen tak – víc než po pivu chutná po čokoládě a karamelu.

Základní vanilková zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit