Výběr piva na tuhle lahůdku je klíčový. Zejména na zalití použijte kvalitní pivo typu stout nebo porter, hodí se i Guinness.
Suroviny
Postup
Připravte polevu. Pivo, cukr a skořici dejte do středního hrnce a přiveďte k varu. Energicky míchejte, aby se cukr rozpustil. Za stálého míchání vařte na větším plameni asi 10 minut – dávejte ale pozor, aby bublající směs nepřetekla přes okraje hrnce. Pivo a cukr by měly zhoustnout do sirupovité konzistence. Odstavte a nechte chvilku zchladnout, pak vyjměte skořici a přidejte čokoládu. Vmíchejte ji do směsi, aby se zcela rozpustila.
Sestavte drink: Do vysoké sklenice nandejte několik kopečků vanilkové zmrzliny podle velikosti sklenice. Opatrně nalijte pivo, počkejte vždy chvilku, než se pěna usadí. Úplně na vrchol posaďte menší porci zmrzliny a zalijte čokoládovou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-pivní omáčka vystačí až na 12 drinků (záleží, jak štědře ji do sklenice nalijete), ale také si ji můžete na zmrzlině užít jen tak – víc než po pivu chutná po čokoládě a karamelu.