Dát do hrnce, jít od toho, a za pár hodin vytáhnout lahůdku. Sen? Nikoli! Ať se jídlo vaří samo.
Máte sice hromadu času, ale přesto se vám nechce postávat u plotny? To není žádný problém, pokud víte, jak maso uložit ke spánku a kdy ho znovu vzbudit. Boloňské ragú se podařilo dotáhnout k dokonalosti. Obsahuje tři druhy masa a hromadu rajčat. Dejte si ho na těstoviny. Vepřové na červeném zelí se peče 4 hodiny, ale maso se potom nádherně odděluje. S bramborovými šiškami to bude váš největší zážitek z víkendu. Hovězí zadní si můžete připravit tak trochu jinak – se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Podléváním vínem a pomalou přípravou dostanete k masu i báječnou omáčku.
Kuřecí maso se dá marinovat v lecčems. Vyzkoušejte smetanový jogurt s kari pastou, a bytem se vám bude lnout vůně Indie. Možná se ve vašem jídelníčku králík nevyskytuje, ale občas byste ho tam zařadit měli. Králičí maso je jemné, lehce stravitelné, a když si ho připravíte na šalvěji a na česneku s křupavou bagetkou, bude pro vás králík příjemným oživením. Vrcholem blaha pro skutečného masožrouta je bůček. Bůček pomalu pečený s bramborami má nádhernou medovo-hořčičnou kůrku. Zvláštnost tohoto pokrmu spočívá v přípravě brambor, které jsou neobyčejně dobré. Zjistěte, čím jsou tak kouzelné.
Vše důležité o pomalém vaření a recepty na lahodná jídla najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.