0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaříme pooomalu…

Vaříme pooomalu…
sdílet:
Dát do hrnce, jít od toho, a za pár hodin vytáhnout lahůdku. Sen? Nikoli! Ať se jídlo vaří samo.

Máte sice hromadu času, ale přesto se vám nechce postávat u plotny? To není žádný problém, pokud víte, jak maso uložit ke spánku a kdy ho znovu vzbudit. Boloňské ragú se podařilo dotáhnout k dokonalosti. Obsahuje tři druhy masa a hromadu rajčat. Dejte si ho na těstoviny. Vepřové na červeném zelí se peče 4 hodiny, ale maso se potom nádherně odděluje. S bramborovými šiškami to bude váš největší zážitek z víkendu. Hovězí zadní si můžete připravit tak trochu jinak – se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Podléváním vínem a pomalou přípravou dostanete k masu i báječnou omáčku.

Kuřecí maso se dá marinovat v lecčems. Vyzkoušejte smetanový jogurt s kari pastou, a bytem se vám bude lnout vůně Indie. Možná se ve vašem jídelníčku králík nevyskytuje, ale občas byste ho tam zařadit měli. Králičí maso je jemné, lehce stravitelné, a když si ho připravíte na šalvěji a na česneku s křupavou bagetkou, bude pro vás králík příjemným oživením. Vrcholem blaha pro skutečného masožrouta je bůček. Bůček pomalu pečený s bramborami má nádhernou medovo-hořčičnou kůrku. Zvláštnost tohoto pokrmu spočívá v přípravě brambor, které jsou neobyčejně dobré. Zjistěte, čím jsou tak kouzelné.

Vše důležité o pomalém vaření a recepty na lahodná jídla najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit