0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Bezchybné, pomalu pečené kuře

4.4 / 5. Počet hodnocení: 96
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 263 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou. Výsledkem bude bezchybné, pomalu pečené kuře, které bude chutnat každému strávníkovi.

Suroviny

máslo
na potření
kuře 1 ks
cca 1,6kg
brambory 1 kg
větší, popř. na stejnoměrné kousky
česnek 2 ks
celé, napříč překrojené
víno bílé 100 ml
vývar kuřecí 100 ml
rozmarýn 2 snítky
čerstvý
bobkový list 6 lístků
citron 1 ks
bio, na skrojky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2

Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete.

3

Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

 
5

Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny.

 
6

Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut.

 
7

Brambory udržujte v teple.

 
8

Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.

Související články

3 tipy, co se zbylým kuřetem
  • Tipy a triky

3 tipy, co se zbylým kuřetem

1. Letní salát s pečeným kuřetemV pekáčku smíchejte 500 g očištěných a omytých brambor (větší přepulte) s 2 lžícemi olivového oleje, osolte a dejte péct do trouby na 50 minut na 200 °C. Mezitím povařte 2 minuty v horké vodě 100 g...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Anonym

tento recept je dobrý, ale kuře je uplne bez krupave kurky, ze spodu vicemene dusene v lazni vina a vyvaru.

Anonym

kuřátko bylo jak sen, brambory perfektně nasaly šťavičku a byly excelentni, přidala jsem ještě čtvrtky cibule a par mrkvi

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit