Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou. Výsledkem bude bezchybné, pomalu pečené kuře, které bude chutnat každému strávníkovi.
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.
Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete.
Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby.
Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.
Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny.
Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut.
Brambory udržujte v teple.
Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 28x pečené kuře - ověřené recepty pro každý den(28 receptů)
Komentáře
Anonym
23.08.2009 13:26
bez kurky
Anonym
26.10.2009 19:05
super