0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Bezchybné, pomalu pečené kuře

4.3/5 Počet hodnocení: 106
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 263 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou. Výsledkem bude bezchybné, pomalu pečené kuře, které bude chutnat každému strávníkovi.

Suroviny

máslo
na potření
kuře 1 ks
cca 1,6kg
větší, popř. na stejnoměrné kousky
česnek 2 ks
celé, napříč překrojené
vývar kuřecí 100 ml
rozmarýn 2 snítky
čerstvý
bobkový list 6 lístků
bio, na skrojky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2

Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete.

3

Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

 
5

Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny.

 
6

Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut.

 
7

Brambory udržujte v teple.

 
8

Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Anonym

tento recept je dobrý, ale kuře je uplne bez krupave kurky, ze spodu vicemene dusene v lazni vina a vyvaru.

Anonym

kuřátko bylo jak sen, brambory perfektně nasaly šťavičku a byly excelentni, přidala jsem ještě čtvrtky cibule a par mrkvi

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč