Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezchybné, pomalu pečené kuře
Bezchybné, pomalu pečené kuře
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Bezchybné, pomalu pečené kuře

4.3/5 Počet hodnocení: 121
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 263 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou. Výsledkem bude bezchybné, pomalu pečené kuře, které bude chutnat celé rodině. Celý proces značně urychlíte, pokud na pomalé pečení zvolíte kuřecí stehna.

Suroviny

na potření
kuře 1 ks
cca 1,6kg
větší, popř. na stejnoměrné kousky
česnek 2 palice
celé, napříč překrojené
vývar kuřecí 100 ml
rozmarýn 2 snítky
čerstvý
na skrojky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2

Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete.

3

Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

 
5

Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny.

 
6

Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut.

 
7

Brambory udržujte v teple.

 
8

Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

26.10.2009 19:05
kuřátko bylo jak sen, brambory perfektně nasaly šťavičku a byly excelentni, přidala jsem ještě čtvrtky cibule a par mrkvi
23.08.2009 13:26
tento recept je dobrý, ale kuře je uplne bez krupave kurky, ze spodu vicemene dusene v lazni vina a vyvaru.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...