Bezchybné, pomalu pečené kuře

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (83)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3894 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 719 g
Tuky 45 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Suroviny

máslo
na potření
kuře 1 ks
cca 1,6kg
brambory 1 kg
větší, popř. na stejnoměrné kousky
česnek 2
celé, napříč překrojené
víno bílé 100 ml
vývar kuřecí 100 ml
rozmarýn 2
čerstvý
bobkový list 6 ks
citron 1 ks
bio, na skrojky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2. Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete. Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

3. Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny. Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujte v teple. Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit