Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou. Výsledkem bude bezchybné, pomalu pečené kuře, které bude chutnat celé rodině. Celý proces značně urychlíte, pokud na pomalé pečení zvolíte kuřecí stehna.
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.
Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete.
Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby.
Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.
Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny.
Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut.
Brambory udržujte v teple.
Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.
Komentáře