Při pomalém pečení zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí. Zelí, jablíčka, tymián a vepřové maso tvoří naprosto dokonalou souhru, která už víc nepotřebuje. Pomalu pečenou vepřovou krkovici na zelí podávejte se šťouchanými bramborami.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Maso osolte, vydatně opepřete a posypte částí odrhnutého tymiánu.
V pekáčku nebo kastrole vhodném do trouby rozehřejte 2 lžíce tuku, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
Přidejte zelí, přilijte víno, promíchejte a vařte, dokud zelí nezačne měknout.
Pak vmíchejte jablka, kaštany, 1 lžíci džemu, cukr a ocet, osolte, opepřete a ještě 5 minut povařte.
Mezitím v pánvi na zbylém tuku zprudka opečte maso z obou stran, aby se zatáhlo, potřete ho lžící džemu a ještě chvíli opékejte.
Plátky masa přesuňte na zelí a posypte zbylým tymiánem.
Do pánve vlijte 2 lžíce vína, odmíchejte ode dna všechny přípečky a obsah pánve přelijte přes maso.
Pekáč nebo kastrol přikryjte a pečte 75–90 minut, dokud není maso úplně měkké.
TIPY & TRIKY
Vakuované nebo konzervované kaštany koupíte v obchodech s italskými potravinami nebo v prodejně Produits de France, kde 439g balení kaštanů v konzervě pořídíte za 230 Kč. Pokud chcete, můžete použít i doma pečené nebo vařené kaštany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelí: 10 skvělých receptů(10 receptů )
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů )
Komentáře