Letošní žebříček deseti nejlepších a nejzajímavějších restaurantů, který každoročně vzniká na základě posuzování nezávislých hodnotitelů, přináší velmi zajímavou a pestrou skupinu restaurací. Najdete tu stálice naší kulinární scény, ale i vycházející hvězdy. Přestože mají každá úplně jiný charakter, jiné zázemí i jiný způsob vedení, jedno je spojuje – osobitost, jedinečnost a především kvalita.
Absolutním vítězem se letos stala pražská restaurace Bellevue, která se na předních příčkách umístila i loni (7. místo). Kromě pražských podniků se mezi TOP 10 restauranty objevují i podniky ze Středočeského kraje, Karlových Varů a Olomouce.
Letošní výběr nejlepších restaurací, kterým se započítává nejen známka za jídlo, ale také za obsluhu a interiér, je opravdu velmi pestrý. Jejich týmy jsou velké i velmi malé, kuchyně jsou mezinárodní i domácí, zasahují do několika různých gastronomií od asijské, přes českou, lokální, lehce molekulární až po klasicky francouzsky laděnou. Spojuje je to, že každému návštěvníkovi připravují nezapomenutelné zážitky.
Žebříček TOP 10 Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2020
- Bellevue - 1. místo, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1
- Four Seasons hotel, Cotto Crudo - 2. místo, Veleslavínova 2a, Praha 1
- Levitate Restaurant - 3. místo, Štěpánská 611/14, Praha 1
- Portfolio - 4. místo, Havlíčkova 1030/1, Praha 1
- Chateau Mcely, Piano Nobile - 5. místo, Mcely 61
- InterContinental hotel, Zlatá Praha - 6. místo, Pařížská 30, Praha 1
- Yamato - 7. místo, U Kanálky 14, Praha 2
- Le Marché - 8.–9. místo, Mariánskolázeňská 4, Karlovy Vary
- Taro - 8.–9. místo, Nádražní 300/100, Praha 5
- Entrée - 10. místo, Ostravská 1, Olomouc