0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 314 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle skvostnou kombinaci jsme odkoukali u blogerky Meike Petersové.

Suroviny

pečivo 4 ks
pěkné bulky s dýňovými semínky, rozpůlené a podle chuti rozpečené
sýr 100 g
v popelu, na plátky (my použili kravský z Krasolesí, může však být i kozí)
datle 1 hrst
vypeckované a pokrájené
dýňová semínka 1 PL
opražená
tymián 1 PL
čerstvé lístky
pepř barevný
čerstvě mletý
Na pomazánku
dýně 400 g
hokkaido – očištěná, 300 g na kostky + cca 100 g na tenké klínky
olivový olej panenský
sůl vločková
dýňová semínka 1 PL
opražená
1 dílek, zbavený blanek
pomerančová kůra
troška, najemno nastrouhaná (nemusí být)
tymián 1,5 ČL
čerstvé lístky

Postup

1

Připravte pomazánku. Troubu přede- hřejte na 200°C. Kostky dýně rozprostřete na plech a vedle vyrovnejte s odstupem od nich v jedné vrstvě klínky dýně. Kostky dýně pokapejte olivovým olejem a natěsno je zakryjte alobalem, klínky nechte suché a odkryté, osolte je. Pečte asi 20 minut, aby kostky dýně změkly natolik, aby se daly rozmáčknout vidličkou, klínky by měly zezlátnout. Kostky dýně rozmačkejte nahrubo s dýňovými semínky, 1 lžící olivového oleje, nasekaným pomerančovým filátkem, popřípadě i kůrou, tymiánem a solí. Podle chuti dolaďte.

2

Pomazánku naneste na spodní části bulek, poklaďte klínky dýně, sýrem v popelu, posypte datlemi, dýňovými semínky, tymiánem a opepřete. Přiklopte vršky bulek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zbylou pomazánku můžete druhý den sníst třeba k těstovinám. Pokud jde o pomeranč, doporučujeme ho vyfiletovat celý a zbývající dát v misce na stůl – sní se, ani nebudete vědět jak.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč