0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 314 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle skvostnou kombinaci jsme odkoukali u blogerky Meike Petersové.

Suroviny

pečivo 4 ks
pěkné bulky s dýňovými semínky, rozpůlené a podle chuti rozpečené
sýr 100 g
v popelu, na plátky (my použili kravský z Krasolesí, může však být i kozí)
datle 1 hrst
vypeckované a pokrájené
dýňová semínka 1 PL
opražená
tymián 1 PL
čerstvé lístky
pepř barevný
čerstvě mletý
Na pomazánku
dýně 400 g
hokkaido – očištěná, 300 g na kostky + cca 100 g na tenké klínky
olivový olej panenský
sůl vločková
dýňová semínka 1 PL
opražená
pomeranč 1 ks
1 dílek, zbavený blanek
pomerančová kůra
troška, najemno nastrouhaná (nemusí být)
tymián 1.5 ČL
čerstvé lístky

Postup

1

Připravte pomazánku. Troubu přede- hřejte na 200°C. Kostky dýně rozprostřete na plech a vedle vyrovnejte s odstupem od nich v jedné vrstvě klínky dýně. Kostky dýně pokapejte olivovým olejem a natěsno je zakryjte alobalem, klínky nechte suché a odkryté, osolte je. Pečte asi 20 minut, aby kostky dýně změkly natolik, aby se daly rozmáčknout vidličkou, klínky by měly zezlátnout. Kostky dýně rozmačkejte nahrubo s dýňovými semínky, 1 lžící olivového oleje, nasekaným pomerančovým filátkem, popřípadě i kůrou, tymiánem a solí. Podle chuti dolaďte.

2

Pomazánku naneste na spodní části bulek, poklaďte klínky dýně, sýrem v popelu, posypte datlemi, dýňovými semínky, tymiánem a opepřete. Přiklopte vršky bulek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zbylou pomazánku můžete druhý den sníst třeba k těstovinám. Pokud jde o pomeranč, doporučujeme ho vyfiletovat celý a zbývající dát v misce na stůl – sní se, ani nebudete vědět jak.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit