Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Luxusní sendviče s dýňovou pomazánkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 314 g
Tuky 40 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle skvostnou kombinaci jsme odkoukali u blogerky Meike Petersové.

Související recepty

Suroviny

pečivo 4 ks
pěkné bulky s dýňovými semínky, rozpůlené a podle chuti rozpečené
sýr 100 g
v popelu, na plátky (my použili kravský z Krasolesí, může však být i kozí)
datle 1 hrst
vypeckované a pokrájené
dýňová semínka 1 PL
opražená
tymián 1 PL
čerstvé lístky
pepř barevný
čerstvě mletý
Na pomazánku
dýně 400 g
hokkaido – očištěná, 300 g na kostky + cca 100 g na tenké klínky
olivový olej panenský
sůl vločková
dýňová semínka 1 PL
opražená
pomeranč 1 ks
1 dílek, zbavený blanek
pomerančová kůra
troška, najemno nastrouhaná (nemusí být)
tymián 1.5 ČL
čerstvé lístky

Postup

1

Připravte pomazánku. Troubu přede- hřejte na 200°C. Kostky dýně rozprostřete na plech a vedle vyrovnejte s odstupem od nich v jedné vrstvě klínky dýně. Kostky dýně pokapejte olivovým olejem a natěsno je zakryjte alobalem, klínky nechte suché a odkryté, osolte je. Pečte asi 20 minut, aby kostky dýně změkly natolik, aby se daly rozmáčknout vidličkou, klínky by měly zezlátnout. Kostky dýně rozmačkejte nahrubo s dýňovými semínky, 1 lžící olivového oleje, nasekaným pomerančovým filátkem, popřípadě i kůrou, tymiánem a solí. Podle chuti dolaďte.

2

Pomazánku naneste na spodní části bulek, poklaďte klínky dýně, sýrem v popelu, posypte datlemi, dýňovými semínky, tymiánem a opepřete. Přiklopte vršky bulek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zbylou pomazánku můžete druhý den sníst třeba k těstovinám. Pokud jde o pomeranč, doporučujeme ho vyfiletovat celý a zbývající dát v misce na stůl – sní se, ani nebudete vědět jak.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit