Tuhle skvostnou kombinaci jsme odkoukali u blogerky Meike Petersové.
Suroviny
Postup
Připravte pomazánku. Troubu přede- hřejte na 200°C. Kostky dýně rozprostřete na plech a vedle vyrovnejte s odstupem od nich v jedné vrstvě klínky dýně. Kostky dýně pokapejte olivovým olejem a natěsno je zakryjte alobalem, klínky nechte suché a odkryté, osolte je. Pečte asi 20 minut, aby kostky dýně změkly natolik, aby se daly rozmáčknout vidličkou, klínky by měly zezlátnout. Kostky dýně rozmačkejte nahrubo s dýňovými semínky, 1 lžící olivového oleje, nasekaným pomerančovým filátkem, popřípadě i kůrou, tymiánem a solí. Podle chuti dolaďte.
Pomazánku naneste na spodní části bulek, poklaďte klínky dýně, sýrem v popelu, posypte datlemi, dýňovými semínky, tymiánem a opepřete. Přiklopte vršky bulek a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Zbylou pomazánku můžete druhý den sníst třeba k těstovinám. Pokud jde o pomeranč, doporučujeme ho vyfiletovat celý a zbývající dát v misce na stůl – sní se, ani nebudete vědět jak.