0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte

Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte
sdílet:
Až do 25. března probíhá hlasování o nejoblíbenější vinařství v Česku v rámci vinařské soutěže Vinařství roku 2012. Kategorii Cena veřejnosti v loňském roce vyhrály Vinné sklepy Valtice. Zapojte se do hlasování – můžete vyhrát vína finalistů soutěže.

Mnoho českých a moravských vinařů dělá kvalitní vína, která si získala oblibu u běžných spotřebitelů i respekt odborníků na mezinárodních soutěžích. Vinařství zůstávají u osvědčených postupů, ale nabízejí i novinky, které se často setkají s velmi kladným ohlasem. Dobrým příkladem posledních několika vinařských sezon je nárůst obliby růžových vín a fenomén mladého svatomartinského vína. Vinaře či vinařství, které svoji práci odvádí nejlépe, hledá už čtvrtým rokem soutěž Vinařství roku, kterou pořádá Svaz vinařů České republiky. Výsledky práce vinaře posuzuje nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také zda a jak svým podnikáním přispívá k rozvoji a modernizaci oboru vinařství.

Cena veřejnosti Vindemia publica

Kdo se stane nejlepším tuzemským vinařstvím, se dozvíme na slavnostním večeru 28. března 2013 v pražské Lucerně. O vítězi už rozhodla odborná porota, jeho jméno je však zatím tajné. Jisté je, že to bude někdo z následující šestice: Štěpán Maňák, Moravíno, Sonberk, Vladimír Tetur, Miroslav Volařík nebo Znovín Znojmo.  Ovlivnit výsledky může i laická veřejnost, a to svými hlasy v samostatné soutěži Vindemia publica 2012. Svého favorita můžete podpořit na www.vindemiapublica.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč