Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte

Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte
sdílet:
Až do 25. března probíhá hlasování o nejoblíbenější vinařství v Česku v rámci vinařské soutěže Vinařství roku 2012. Kategorii Cena veřejnosti v loňském roce vyhrály Vinné sklepy Valtice. Zapojte se do hlasování – můžete vyhrát vína finalistů soutěže.

Mnoho českých a moravských vinařů dělá kvalitní vína, která si získala oblibu u běžných spotřebitelů i respekt odborníků na mezinárodních soutěžích. Vinařství zůstávají u osvědčených postupů, ale nabízejí i novinky, které se často setkají s velmi kladným ohlasem. Dobrým příkladem posledních několika vinařských sezon je nárůst obliby růžových vín a fenomén mladého svatomartinského vína. Vinaře či vinařství, které svoji práci odvádí nejlépe, hledá už čtvrtým rokem soutěž Vinařství roku, kterou pořádá Svaz vinařů České republiky. Výsledky práce vinaře posuzuje nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také zda a jak svým podnikáním přispívá k rozvoji a modernizaci oboru vinařství.

Cena veřejnosti Vindemia publica

Kdo se stane nejlepším tuzemským vinařstvím, se dozvíme na slavnostním večeru 28. března 2013 v pražské Lucerně. O vítězi už rozhodla odborná porota, jeho jméno je však zatím tajné. Jisté je, že to bude někdo z následující šestice: Štěpán Maňák, Moravíno, Sonberk, Vladimír Tetur, Miroslav Volařík nebo Znovín Znojmo.  Ovlivnit výsledky může i laická veřejnost, a to svými hlasy v samostatné soutěži Vindemia publica 2012. Svého favorita můžete podpořit na www.vindemiapublica.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

Související články

Na víkend: vaření s vínem
  • Tipy a triky

Na víkend: vaření s vínem

Pokud se při vaření chystáte podlévat jídlo vínem a lámete si hlavu, jaké víno vybrat, nikdy neutápějte pokrmy v takovém, které by vám samotné nechutnalo. Nemusí být ani přehnaně drahé, a tak kupříkladu víno, jehož hodnota se pohybuje...
Omáčky s vínem
  • Tipy a triky

Omáčky s vínem

Na víně do omáček nešetřete, použijte víno, které byste s chutí pili nebo budete k jídlu pít. Vařte tak dlouho, dokud se část vína neodpaří a omáčka nezhoustne. Zkuste třeba steak s omáčkou z červeného vína. ...
Adventní svařené víno
  • Tipy a triky

Adventní svařené víno

Svařené víno s karamelemV hrnci připravte karamel ze 3 polévkových lžic krystalového cukru. Když zezlátne, zalijte ho 100 ml vody a do vzniklého nálevu vsypte 5 hřebíčků, 1 svitek skořice a 1 hvězdičku badyánu. Vše společně 5–10 minut...
Jak správně vychladit víno
  • Tipy a triky

Jak správně vychladit víno

Výběrem vína to nekončí. Aby vám opravdu chutnalo, je třeba ho také správně vychladit. Víno nesmí být přechlazené ani příliš teplé. Při nižších teplotách se neuvolňují vonné látky a víno chutná fádně. V teplejším víně zase dominuje chuť...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit