0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte

Zvolte nejoblíbenější české vinařství a vyhrajte
sdílet:
Až do 25. března probíhá hlasování o nejoblíbenější vinařství v Česku v rámci vinařské soutěže Vinařství roku 2012. Kategorii Cena veřejnosti v loňském roce vyhrály Vinné sklepy Valtice. Zapojte se do hlasování – můžete vyhrát vína finalistů soutěže.

Mnoho českých a moravských vinařů dělá kvalitní vína, která si získala oblibu u běžných spotřebitelů i respekt odborníků na mezinárodních soutěžích. Vinařství zůstávají u osvědčených postupů, ale nabízejí i novinky, které se často setkají s velmi kladným ohlasem. Dobrým příkladem posledních několika vinařských sezon je nárůst obliby růžových vín a fenomén mladého svatomartinského vína. Vinaře či vinařství, které svoji práci odvádí nejlépe, hledá už čtvrtým rokem soutěž Vinařství roku, kterou pořádá Svaz vinařů České republiky. Výsledky práce vinaře posuzuje nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také zda a jak svým podnikáním přispívá k rozvoji a modernizaci oboru vinařství.

Cena veřejnosti Vindemia publica

Kdo se stane nejlepším tuzemským vinařstvím, se dozvíme na slavnostním večeru 28. března 2013 v pražské Lucerně. O vítězi už rozhodla odborná porota, jeho jméno je však zatím tajné. Jisté je, že to bude někdo z následující šestice: Štěpán Maňák, Moravíno, Sonberk, Vladimír Tetur, Miroslav Volařík nebo Znovín Znojmo.  Ovlivnit výsledky může i laická veřejnost, a to svými hlasy v samostatné soutěži Vindemia publica 2012. Svého favorita můžete podpořit na www.vindemiapublica.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

Související články

Omáčky s vínem
  • Tipy a triky

Omáčky s vínem

Omáčka z vína se hodí k pečeným masům, k dezertům, rybám apod....
Adventní svařené víno
  • Tipy a triky

Adventní svařené víno

Horké kořeněné víno vás svojí pronikavou vůní opije ještě dřív, než ho ochutnáte. Vyberte si jeden z následujících receptů nebo postupně vyzkoušejte oba dva. Povznášející vánoční pohoda zaručena....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit