Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sezona: co jíst v květnu?

Sezona: co jíst v květnu?

Saláty, ředkvičky, chřest, rebarbora – první květnové dny jsou doslova nabité barvami a vitaminy.
1. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Saláty


Zelené listy salátů se skvěle vyjímají na talíři jako příloha i jako samostatné jídlo. Stačí je dochutit zálivkou z několika málo surovin a doplnit o pár výživnějších prvků, jako jsou lehké kuřecí maso, sýry či vejce. V případě, že si je chcete dát k večeři, zkombinujte je s pečivem. Nám chutná bageta i žitno-pšeničný chleba.
Náš tip: Ty nejlepší křupavé tipy a triky najdete v kuchařce Saláty z Edice Apetit. Prolistujte si ji a míchejte s námi saláty!

Rebarbora


Nakyslá rebarbora kraluje jarnímu ovoci, i když se jedná o zeleninu. Když jediné ovoce do buchet najdete v mrazáku nebo jako jablka uskladněná ve sklepě, rebarbora bez debat osvěží každý dezert. Řapíky před použitím důkladně oškrabejte, listy vyhoďte, jsou jedovaté.
Náš tip: rebarborové koláčky s vanilkovým krémem

Ředkvičky


Štiplavé ředkvičky milujeme jen tak na chlebu s máslem nebo nasekané v pomazánce. Kdo má problémy s jejich stravitelností, může je krátce podusit ve vývaru nebo třeba glazovat. Stravitelnosti napomůže také krátké naložení ředkviček do sladkokyselé zálivky. Pokud máte zeleninu ze zahrádky nebo od osvědčeného pěstitele, nebojte se použít ani listy – chutnají také výborně.
Náš tip: ředkvičková polévka

Chřest


Nepřízeň počasí sezonu chřestu pozdržela, přesto se podle pěstitelů již brzy můžeme těšit na zelené i bílé výhonky. Lahodné jsou krátce povařené, polité máslem. Jiní labužníci přísahají na krémovou polévku či holandskou omáčku.
Náš tip: chřest zapečený s parmskou šunkou

Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář