0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rebarborové knedlíky

Rebarborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborové knedlíky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4313 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 711 g
Tuky 134 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké vanilkou vonící knedlíky podávané originálně s rebarborovou omáčkou.

Suroviny

rebarbora 500 g
oloupaná, nasekaná
krupicový cukr 490 g
mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá, + navíc na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo 150 g
mléko 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr
na posypání

1 Rebarboru, 440 g cukru a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku. Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka. Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.

3 Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml). Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Něco navíc: Hostům nabídněte talíř, na který knedlík vyndají a přelijí si ho rebarborovou omáčkou. Knedlík se totiž při krájení potápí do misky a omáčka vytéká.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit