Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4313 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 711 g
Tuky 134 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké vanilkou vonící knedlíky podávané originálně s rebarborovou omáčkou.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

oloupaná, nasekaná
prosátá, + navíc na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo 150 g
mléko 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
na posypání

Postup

1

Rebarboru, 440 g cukru a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu.

2

Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku.

4

Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka.

5

Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.

6

Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml).

7

Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Něco navíc: Hostům nabídněte talíř, na který knedlík vyndají a přelijí si ho rebarborovou omáčkou. Knedlík se totiž při krájení potápí do misky a omáčka vytéká.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín