Rebarborové knedlíky

Rebarborové knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4313 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 711 g
Tuky 134 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké vanilkou vonící knedlíky podávané originálně s rebarborovou omáčkou.

Suroviny

rebarbora 500 g
oloupaná, nasekaná
krupicový cukr 440 g
krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá, + navíc na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo 150 g
mléko 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr
na posypání

1 Rebarboru, cukr a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku. Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka. Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.

3 Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml). Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Něco navíc: Hostům nabídněte talíř, na který knedlík vyndají a přelijí si ho rebarborovou omáčkou. Knedlík se totiž při krájení potápí do misky a omáčka vytéká.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit