Sladké vanilkou vonící knedlíky podávané originálně s rebarborovou omáčkou.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Rebarboru, 440 g cukru a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu.
Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku.
Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka.
Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.
Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml).
Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Něco navíc: Hostům nabídněte talíř, na který knedlík vyndají a přelijí si ho rebarborovou omáčkou. Knedlík se totiž při krájení potápí do misky a omáčka vytéká.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )