Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomazánka na chléb s ředkvičkami
Pomazánka na chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka na chléb s ředkvičkami

3/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 456 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept. My jsme sáhli po několika druzích krémových sýrů a k pažitce přidali křupavé nudličky ředkviček.

Suroviny

možno nahradit smetanovým sýrem, žervé či lučinou
na zvláčnění, lze vynechat
ředkvičky 1 svazek
pažitka 1 svazek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Tvaroh či sýry rozetřete s jogurtem, pokud jsou příliš hutné.

2

Ředkvičky pečlivě omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Mírně je osolte a nechte chvíli v misce stát, aby pustily přebytečnou vodu.

3

Spojte se základem a jemně nasekanou pažitkou. Dosolte, případně opepřete podle chuti.

4

K pomazánce podávejte vláčný čerstvý chleba, křupavé pečivo, opečené tousty či slané sušenky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

19.02.2009 20:55
dobrá lehká večeře :) a příprava trvá chviličku
02.09.2007 14:45
Recept se nachází v č.6/05, str.40

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...