Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci pro vás máme nejen naše recepty, ale recept na italské arancini přímo od Rio Mare. Své nápady připojili i oblíbení food blogeři, jejichž příspěvky najdete níže v sekci Související recepty.
Suroviny
Postup
Cibuli nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme 100 g rajčat a oregano. Vsypeme rýži, vlijeme vývar, pokud není vývar solený, osolíme a za častého míchání vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu neabsorbuje. Odstavíme a vmícháme 1 vejce. Necháme vychladnout.
Z tuňáka slijeme olej a obsah konzervy přesuneme do misky. Přidáme nakrájenou mozzarellu a zbytek rajčat.
Do dlaně si položíme velkorysou lžíci studené rýže, přidáme trochu tuňáka s mozzarellou a zabalíme a umačkáme do koule tak, aby náplň zůstala uvnitř. Toto opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny ingredience.
Zbývající vejce vyklepneme do misky, přidáme špetku soli a prošleháme. Rýžové kuličky s tuňákem obalíme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
Smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Necháme okapat na papírových kuchyňských utěrkách.