Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arancini s tuňákem a mozzarellou
AD
Krokety v rýžové strouhance s tuňákem a mozzarellou
ZDROJ: Rio Mare
sdílet:

Arancini s tuňákem a mozzarellou

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 296 g
Tuky 100 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci pro vás máme nejen naše recepty, ale recept na italské arancini přímo od Rio Mare. Své nápady připojili i oblíbení food blogeři, jejichž příspěvky najdete níže v sekci Související recepty.

Měření

Suroviny

olivový olej 40 ml
rostlinný olej
na smažení
oregano 1 špetka
rýže 300 g
vývar 1 l
sůl
vejce 2 ks
tuňák (konzerva) 160 g
Rio Mare v olivovém oleji
strouhanka
podle potřeby

Postup

1

Cibuli nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme 100 g rajčat a oregano. Vsypeme rýži, vlijeme vývar, pokud není vývar solený, osolíme a za častého míchání vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu neabsorbuje. Odstavíme a vmícháme 1 vejce. Necháme vychladnout.

2

Z tuňáka slijeme olej a obsah konzervy přesuneme do misky. Přidáme nakrájenou mozzarellu a zbytek rajčat.

3

Do dlaně si položíme velkorysou lžíci studené rýže, přidáme trochu tuňáka s mozzarellou a zabalíme a umačkáme do koule tak, aby náplň zůstala uvnitř. Toto opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny ingredience.

4

Zbývající vejce vyklepneme do misky, přidáme špetku soli a prošleháme. Rýžové kuličky s tuňákem obalíme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. 

5

Smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Necháme okapat na papírových kuchyňských utěrkách. 

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...