0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arancini s tuňákem a mozzarellou

AD
Krokety v rýžové strouhance s tuňákem a mozzarellou
ZDROJ: Rio Mare
sdílet:

Arancini s tuňákem a mozzarellou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 296 g
Tuky 100 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci pro vás máme nejen naše recepty, ale recept na italské arancini přímo od Rio Mare. Své nápady připojili i oblíbení food blogeři, jejichž příspěvky najdete níže v sekci Související recepty.

Měření

Suroviny

cibule 1 ks
olivový olej 40 ml
rostlinný olej
na smažení
konzervovaná rajčata krájená 150 g
oregano 1 špetka
rýže 300 g
vývar 1 l
sůl
vejce 2 ks
tuňák (konzerva) 160 g
Rio Mare v olivovém oleji
mouka pšeničná hladká
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby

Postup

1

Cibuli nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme 100 g rajčat a oregano. Vsypeme rýži, vlijeme vývar, pokud není vývar solený, osolíme a za častého míchání vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu neabsorbuje. Odstavíme a vmícháme 1 vejce. Necháme vychladnout.

2

Z tuňáka slijeme olej a obsah konzervy přesuneme do misky. Přidáme nakrájenou mozzarellu a zbytek rajčat.

3

Do dlaně si položíme velkorysou lžíci studené rýže, přidáme trochu tuňáka s mozzarellou a zabalíme a umačkáme do koule tak, aby náplň zůstala uvnitř. Toto opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny ingredience.

4

Zbývající vejce vyklepneme do misky, přidáme špetku soli a prošleháme. Rýžové kuličky s tuňákem obalíme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. 

5

Smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Necháme okapat na papírových kuchyňských utěrkách. 

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč