0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Napařované knedlíčky plněné tuňákovou směsí na asijský způsob s omáčkou

AD
Napařované knedlíčky plněné tuňákovou směsí na asijský způsob s omáčkou
ZDROJ: Petra Vindyšová
sdílet:

Napařované knedlíčky plněné tuňákovou směsí na asijský způsob s omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby (celkem cca 12 knedlíčků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2254 kcal
Bílkoviny 321 g
Sacharidy 182 g
Tuky 21 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Petra Vindyšová @petra_vindysova, kterou znáte z MasterChefa z tuňáka připravila neuvěřitelně dobré napařované knedlíčky.

Měření

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 240 g
sůl 1 špetka
voda 140 ml
vroucí
škrob
kukuřičný, na podsypávání
Na náplň
tuňák (konzerva) 3 konzervy
Rio Mare Leggero – 3x 60 g
koriandr čerstvý 4 snítky
nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
pažitka 50 g
nadrobno
chilli paprička 1 ks
nadrobno
pepř
čerstvě mletý
sůl
sójová omáčka 2 PL
Na omáčku
sójová omáčka
rostlinný olej
chilli olej
sezamový olej
rýžový ocet
jarní cibulka
Na dokončení
rostlinný olej
na osmahnutí knedlíčků

Postup

1

Nejprve uhněteme těsto z mouky, soli a vody, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.

2

Z těsta vyrobíme placičky o průměru cca 8 cm. Aby se nelepily, hojně podsypáváme škrobem.

3

Na náplň slijeme olej z tuňáka a rozmačkáme ho vidličkou. Poté ho smícháme s nadrobno nakrájeným koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou i chilli papričkou. Osolíme, opepříme a vmícháme sójovou omáčku a rýžové víno.

4

Připravenou náplní následně plníme knedlíčky. Ty nejdříve osmahneme dozlatova na pánvi na troše rostlinného oleje. Poté do pánve opatrně vlijeme trochu vody a na závěr necháme knedlíčky 3–4 minuty podusit pod pokličkou.

5

Podáváme s omáčkou podle chuti namíchanou z uvedených surovin.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč