Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Tomáš Plíšek alias @klukvzastere z tuňáka připravil něuvěřitelně kreativní pastu s tuňákem a špenátem.
Suroviny
Postup
Na rozpálené pánvi si rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekaný česnek, kmín a chilli a necháme rozvonět, přidáme baby špenát. Jakmile lehce zvadne zalijeme pomerančovým džusem a necháme zahřát. Osolíme a opepříme.
Zalijeme kokosovým mlékem, sójovou a rybí omáčkou a zahřejeme, vmícháme vodu z vařených nudlí, tahini pastu a parmezán. Jakmile omáčka trošku zhoustne, přidáme nudle, nasekanou petržel a pořádně promícháme, aby se nám vše hezky spojilo.
Na závěr přidáme plechovku tuňáka, jemně vmícháme a posypeme nasucho opraženými plátky mandlí se solí. Můžeme ještě na závěr zakápnout limetkou.