0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pasta s tuňákem a špenátem

AD
Pasta s tuňákem a špenátem
ZDROJ: Tomáš Plíšek
sdílet:

Pasta s tuňákem a špenátem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1603 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 247 g
Tuky 34 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Tomáš Plíšek alias @klukvzastere z tuňáka připravil něuvěřitelně kreativní pastu s tuňákem a špenátem.

Měření

Suroviny

máslo 15 g
česnek 2 stroužky
kmín ½ ČL
mletý
chilli sušené 1 špetka
vločky
pomerančový džus 150 ml
100%
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 2 ČL
rybí omáčka 2 ČL
voda 50 ml
z uvařených nudlí
tahini 1 ČL
strouhaný
nudle rýžové 250 g
uvařené – 50 ml vody z vaření odloženo stranou
petrželka 1 hrst
hladkolistá (nemusí být)
tuňák (konzerva) 1 ks
Rio Mare Leggero
mandle plátky 1 hrst
limetová šťáva
nemusí být, podle chuti

Postup

1

Na rozpálené pánvi si rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekaný česnek, kmín a chilli a necháme rozvonět, přidáme baby špenát. Jakmile lehce zvadne zalijeme pomerančovým džusem a necháme zahřát. Osolíme a opepříme.

2

Zalijeme kokosovým mlékem, sójovou a rybí omáčkou a zahřejeme, vmícháme vodu z vařených nudlí, tahini pastu a parmezán. Jakmile omáčka trošku zhoustne, přidáme nudle, nasekanou petržel a pořádně promícháme, aby se nám vše hezky spojilo.

3

Na závěr přidáme plechovku tuňáka, jemně vmícháme a posypeme nasucho opraženými plátky mandlí se solí. Můžeme ještě na závěr zakápnout limetkou.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč