Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Inka Valoušková alias @garden.and.kitchen z tuňáka připravila lahodné kuličky v rajčatové omáčce. Nejlepší jsou s těstovinami.
Suroviny
Postup
V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný stroužek česneku a restujeme další minutu. Poté přilijeme konzervovaná rajčata, dochutíme solí a pepřem, zakryjeme pokličkou a vše přibližně 10 minut povaříme. V případě, že jsou rajčata kyselejší, dochutíme trochou cukru.
Mezitím scedíme tuňáka, dáme do misky, přidáme vejce, najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný stroužek česneku, chilli, pokrájenou zelenou petrželku a strouhanku, vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ruce namočíme do studené vody, lžící odebíráme tuňákovou směs a rukama tvarujeme kuličky.
Kuličky osmahneme na středně rozpálené pánvi na troše oleje ze všech stran dozlatova.
Osmahnuté kuličky přidáme do rajčatové omáčky a vše společně povaříme další 2–3 minuty.
Podáváme s těstovinami.