Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Romana Böhmová alias @naskokvkuchyni z tuňáka připravila výborné tuňákové placičky s citronovým dipem.
Suroviny
Postup
Tuňáka slijeme a dáme ho do misky. Přidáme kukuřici, najemno nastrouhaný sýr feta, kukuřičný škrob, na půlkolečka nakrájenou jarní cibulku a vejce. Vše dobře promícháme. Pokud není směs na placičky úplně kompaktní, přidáme ještě trošku škrobu.
Na pánev dáme lžíci ghí (případně řepkového oleje) a tvarujeme na pánvi placičky (cca 1,5–2 cm vysoké). Opékáme je z obou stran dozlatova.
V misce si smícháme tvaroh, žervé, majonézu, citronovou šťávu, citronovou kůru a nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Hotové placičky podáváme s citronovým dipem.