Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Arašídovo-vignová polévka

Tahle polévka vás bleskově přenese do dalekých krajů…

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 3 lžíce másla či rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 menší zelená paprika, očištěná a nakrájená na kostičky
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená nadrobno (viz Něco navíc)
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1–1,5 litru horkého zeleninového či drůbežího vývaru
    • 1 malá máslová dýně, očištěná a nakrájená na 2–3cm kostky
    • 150 g solených pražených arašídů, nasekaných nadrobno
    • cca 100–150 g cavolo nero (černé kapusty) nebo kadeřávku, nakrájeného na kousky o velikosti sousta
    • 400 g konzerva bílých fazolí, propláchnutá a okapaná
    • 400 g konzerva černookých fazolí (vigny čínské) či 120 g sušených (váha před vařením), uvařených podle návodu na obalu, scezených, propláchnutých, vykapaných
    • mořská sůl
    • hrst nadrobno nasekané bazalky k podávání a lístky na ozdobení

Příprava jídla

1 Ve velkém kastrolu pořádně rozehřejte tuk a opékejte na něm cibuli 5 minut, občas promíchejte. Vsypte papriku, opékejte ještě 5 minut. Zmírněte oheň, vsypte chilli papričku a římský kmín, míchejte další 2 minuty. Vlijte dvě třetiny horkého vývaru a pořádně promíchejte a odškrabejte přípečky. Vmíchejte dýni a arašídy.

2 Přiveďte k varu, zmírněte oheň a zvolna vařte přiklopené cca 20 minut. Asi v polovině uvedené doby vsypte cavolo nero či kadeřávek a okapané fazole i vignu (ať už vařenou, nebo z konzervy). Až bude dýně měkká, odeberte a odložte pár naběraček pevného podílu, zbývající polévku rozmixujte, podle potřeby nařeďte dalším vývarem, vraťte do ní odložený díl, podle chuti dosolte a ještě pořádně prohřejte. Vmíchejte nadrobno nasekanou bazalku, polévku ozdobte bazalkovými lístky a podávejte ji horkou.

NĚCO NAVÍC
Jste-li ctiteli pekelně pálivých jídel, použijte papričku habañero či Scotch Bonnet. Jinak lze přidat běžnou středně pálivou dlouhou červenou chilli papričku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazole po burgundsku

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

Přidat komentář