Tahle polévka vás bleskově přenese do dalekých krajů…
Suroviny
Postup
Ve velkém kastrolu pořádně rozehřejte tuk a opékejte na něm cibuli 5 minut, občas promíchejte. Vsypte papriku, opékejte ještě 5 minut. Zmírněte oheň, vsypte chilli papričku a římský kmín, míchejte další 2 minuty. Vlijte dvě třetiny horkého vývaru a pořádně promíchejte a odškrabejte přípečky. Vmíchejte dýni a arašídy.
Přiveďte k varu, zmírněte oheň a zvolna vařte přiklopené cca 20 minut. Asi v polovině uvedené doby vsypte cavolo nero či kadeřávek a okapané fazole i vignu (ať už vařenou, nebo z konzervy). Až bude dýně měkká, odeberte a odložte pár naběraček pevného podílu, zbývající polévku rozmixujte, podle potřeby nařeďte dalším vývarem, vraťte do ní odložený díl, podle chuti dosolte a ještě pořádně prohřejte. Vmíchejte nadrobno nasekanou bazalku, polévku ozdobte bazalkovými lístky a podávejte ji horkou.
NĚCO NAVÍC
Jste-li ctiteli pekelně pálivých jídel, použijte papričku habañero či Scotch Bonnet. Jinak lze přidat běžnou středně pálivou dlouhou červenou chilli papričku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )