0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arašídovo-vignová polévka

Arašídovo-vignová polévka

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3640 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 443 g
Tuky 121 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka vás bleskově přenese do dalekých krajů…

Suroviny

máslo 3 PL
či rostlinného oleje
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika zelená 1 ks
menší, očištěná a nakrájená na kostičky
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená nadrobno (viz Něco navíc)
římský kmín 1 ČL
mletý
vývar zeleninový 1 l
horkého, lze nahradit drůbežím vývarem
dýně 1 ks
máslová dýně malá, očištěná a nakrájená na 2–3cm kostky
arašídy 150 g
pražené, solené, nasekané nadrobno
černá kapusta 100 g
cavolo nero (černé kapusty) nebo kadeřávku, nakrájeného na kousky o velikosti sousta
konzerva, propláchnutá a okapaná
fazole černé 400 g
černooké fazole konzerva, (vigny čínské) či 120 g sušených (váha před vařením), uvařených podle návodu na obalu, scezených, propláchnutých, vykapaných
sůl
mořská
bazalka hrst
nadrobno nasekané, k podávání a lístky na ozdobení

1 Ve velkém kastrolu pořádně rozehřejte tuk a opékejte na něm cibuli 5 minut, občas promíchejte. Vsypte papriku, opékejte ještě 5 minut. Zmírněte oheň, vsypte chilli papričku a římský kmín, míchejte další 2 minuty. Vlijte dvě třetiny horkého vývaru a pořádně promíchejte a odškrabejte přípečky. Vmíchejte dýni a arašídy.

2 Přiveďte k varu, zmírněte oheň a zvolna vařte přiklopené cca 20 minut. Asi v polovině uvedené doby vsypte cavolo nero či kadeřávek a okapané fazole i vignu (ať už vařenou, nebo z konzervy). Až bude dýně měkká, odeberte a odložte pár naběraček pevného podílu, zbývající polévku rozmixujte, podle potřeby nařeďte dalším vývarem, vraťte do ní odložený díl, podle chuti dosolte a ještě pořádně prohřejte. Vmíchejte nadrobno nasekanou bazalku, polévku ozdobte bazalkovými lístky a podávejte ji horkou.

NĚCO NAVÍC
Jste-li ctiteli pekelně pálivých jídel, použijte papričku habañero či Scotch Bonnet. Jinak lze přidat běžnou středně pálivou dlouhou červenou chilli papričku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč