Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

Arabský emirát se na Sicílii rozkládal v letech 965–1072, tedy více než sto let, a tato etapa navždy ovlivnila sicilskou kuchyni. Díky tomu se v ní objevují piniové oříšky, šafrán, fenykl, lilek, marcipán, kuskus, smažená jídla do ruky, pomeranče a rozinky i ve slaných jídlech a především pestrá nabídka sladkostí. Zkuste jednu z nich, na focení zmizela okamžitě.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 10 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Italská

Ingredience

    • 250g listového či křehkého těsta
    • hladká mouka na podsypání
    • tuk na vymazání plechu (nemusí být)
    • moučkový cukr na poprášení

    NA NÁPLŇ

    • 1/2 scezené, propláchnuté a okapané cizrny ze 400g konzervy (zbylou lze zamrazit na jindy)
    • 1–1,5 lžíce tekutého medu
    • 25 g krupicového cukru
    • 15 g loupaných mandlí, opražených a nasekaných
    • 15 g piniových oříšků, opražených
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 30 g tmavé čokolády (60–70%), nasekané
    • 25 g kandované citrusové kůry

Příprava jídla

1 V míse podrťte vařečkou cizrnu a promíchejte ji se všemi ostatními přísadami na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto dotenka a vykrájejte z něj cca 10 koleček o průměru okolo 10 cm (my jsme použili místo vykrajovátka vlnkovanou formičku na tartaletku). Doprostřed každého kolečka dejte vrchovatou lžičku náplně, přeložte ho přes náplň a prsty přitiskněte okraje. Potom je ozdobte po obvodu půlkruhu vtisknutím vidličky (nebo k sobě okraje důkladně přitiskněte, pokud použijete vlnkovanou formičku).

3 Hotové taštičky skládejte na pečicím papírem vyložený či tukem vymazaný plech a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

4 Poprašte moučkovým cukrem a podávejte teplé. Co nesníte, bude dobré i vychladlé druhý den.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Arašídovo-vignová polévka

Fazole po burgundsku

Přidat komentář