0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

Sicilské sladké taštičky s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Na cca 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 265 g
Tuky 112 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Arabský emirát se na Sicílii rozkládal v letech 965–1072, tedy více než sto let, a tato etapa navždy ovlivnila sicilskou kuchyni. Díky tomu se v ní objevují piniové oříšky, šafrán, fenykl, lilek, marcipán, kuskus, smažená jídla do ruky, pomeranče a rozinky i ve slaných jídlech a především pestrá nabídka sladkostí. Zkuste jednu z nich, na focení zmizela okamžitě.

Suroviny

listové těsto 250 g
či křehké těsto
mouka pšeničná hladká
na podsypání
tuk
na vymazání plechu (nemusí být)
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
cizrna 200 g
1/2 400g konzervy – cizrna scezená, propláchnutá a okapaná (zbylou lze zamrazit na jindy)
med 1.5 PL
tekutý
krupicový cukr 25 g
mandle 15 g
loupané, opražené a nasekané
piniové oříšky 15 g
opražené
skořice 0.5 ČL
mletá
tmavá čokoláda 30 g
60-70%, nasekaná
kandovaná pomerančová a citronová kůra 25 g

1 V míse podrťte vařečkou cizrnu a promíchejte ji se všemi ostatními přísadami na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto dotenka a vykrájejte z něj cca 10 koleček o průměru okolo 10 cm (my jsme použili místo vykrajovátka vlnkovanou formičku na tartaletku). Doprostřed každého kolečka dejte vrchovatou lžičku náplně, přeložte ho přes náplň a prsty přitiskněte okraje. Potom je ozdobte po obvodu půlkruhu vtisknutím vidličky (nebo k sobě okraje důkladně přitiskněte, pokud použijete vlnkovanou formičku).

3 Hotové taštičky skládejte na pečicím papírem vyložený či tukem vymazaný plech a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

4 Poprašte moučkovým cukrem a podávejte teplé. Co nesníte, bude dobré i vychladlé druhý den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit