0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

Sicilské sladké taštičky s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sicilské sladké taštičky s cizrnou

3.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Na cca 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 265 g
Tuky 112 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Arabský emirát se na Sicílii rozkládal v letech 965–1072, tedy více než sto let, a tato etapa navždy ovlivnila sicilskou kuchyni. Díky tomu se v ní objevují piniové oříšky, šafrán, fenykl, lilek, marcipán, kuskus, smažená jídla do ruky, pomeranče a rozinky i ve slaných jídlech a především pestrá nabídka sladkostí. Zkuste jednu z nich, na focení zmizela okamžitě.

Suroviny

listové těsto 250 g
či křehké těsto
mouka pšeničná hladká
na podsypání
tuk
na vymazání plechu (nemusí být)
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
cizrna 200 g
1/2 400g konzervy – cizrna scezená, propláchnutá a okapaná (zbylou lze zamrazit na jindy)
med 1,5 PL
tekutý
krupicový cukr 25 g
loupané, opražené a nasekané
piniové oříšky 15 g
opražené
skořice ½ ČL
mletá
tmavá čokoláda 30 g
60-70%, nasekaná
kandovaná pomerančová a citronová kůra 25 g

1 V míse podrťte vařečkou cizrnu a promíchejte ji se všemi ostatními přísadami na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto dotenka a vykrájejte z něj cca 10 koleček o průměru okolo 10 cm (my jsme použili místo vykrajovátka vlnkovanou formičku na tartaletku). Doprostřed každého kolečka dejte vrchovatou lžičku náplně, přeložte ho přes náplň a prsty přitiskněte okraje. Potom je ozdobte po obvodu půlkruhu vtisknutím vidličky (nebo k sobě okraje důkladně přitiskněte, pokud použijete vlnkovanou formičku).

3 Hotové taštičky skládejte na pečicím papírem vyložený či tukem vymazaný plech a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

4 Poprašte moučkovým cukrem a podávejte teplé. Co nesníte, bude dobré i vychladlé druhý den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč