Je až neuvěřitelné, jaká dobrota se dá vykouzlit z obyčejných brambor. Správné bramboráky mají být křupavé a pořádně provoněné majoránkou a česnekem. Tyhle splňují vše! Bramborák můžete namísto česneku a majoránky ochutit petrželkou, kmínem a/nebo pepřem. Hodí se i kari nebo chilli.
Videorecept
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1228 kcal
- Bílkoviny 55 g
- Sacharidy 179 g
- Tuky 28 g
Postup přípravy
- Česká klasika: Připravte si bramborák na různé způsoby. Olizovat se budete pokaždé Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.