Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce v bramboráku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 89 g
Tuky 54 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá snídaně, pikantní oběd nebo vynikající večeře!

Suroviny

cibule 150 g
nakrájená nadrobno
nahrubo nastrouhané
nastrouhaný
vejce 2 ks
Na rajčatovou salsu
jarní cibulka 1 ks
červená, nasekaná
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C.

2

Cibuli a brambory opečte společně na másle v pánvi dozlatova. Posypte čedarem a navrch rozklepněte vejce. V zahřáté troubě pečte, aby bílky zatuhly.

3

Podávejte s rajčatovou salsou: Oloupejte rajčata a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim pokrájenou jarní cibulku, nasekanou červenou chilli papričku a hrst nasekané hladkolisté petrželky. Můžete zakápnout citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...