3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 90 g
Tuky 87 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chystáte se s rodinou na výlet nebo za sebou máte večírek? Brambory s vejci podle našeho receptu vás lahodně zasytí a dodají vám spoustu energie!

Suroviny

brambory 450 g
slunečnicový olej 3 PL
anglická slanina 50 g
na proužky
žampiony 100 g
rozmarýn 0.5 ČL
sušený
vejce 2 ks
sůl
pepř

1Omyté brambory nakrájejte na menší kostičky a osušte na kuchyňském papíru. Na větší pánvi (ideální je s nepřilnavým povrchem) rozpalte olej a vsypte do něj brambory. Opékejte je ze všech stran, až začnout zlátnout a vláčnět; trvá to asi deset minut.

2Do pánve přisypte proužky slaniny a smažte asi pět minut, až budou křupavé. Pak přidejte žampiony a vše posypte rozmarýnem. Osolte, opepřete a opékejte, dokud houby nezvláční (mělo by stačit zhruba pět minut).

3Obsah pánve teď rozdělte na dvě části a do každé vyklepněte vajíčko. Potom nádobu zakryjte a nechte ji stát na mírném ohni, dokud nejsou vejce hotová; nebude to trvat déle než dvě, maximálně čtyři minuty.

Tři lahodné variace
Do této vydatné snídaně, lidově nazývané selská omeleta, můžete s klidem využít vařené brambory zbylé ze včerejška. Pak ale zkraťte dobu smažení.

Osmažené brambory můžete podávat i na toustu. Uvedené množství surovin stačí na čtyři tousty; přidejte jen dvě vejce.

Když vynecháte krok č. 3, připravíte si výbornou přílohu k minutkovým jídlům. Podávejte doplněné zeleninovým salátem.

Komentáře

Anonym

Panebože,kdo by ještě k tomuto chtěl diskutovat......

Anonym

Použila jsem žampiony z plechovky a místo vajec jsem jídlo "zahustila" Lučinou rozmíchanou s mlékem (do hustoty smetany ke šlehání). Výborné!!

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit