Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
zapečené brambory
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 90 g
Tuky 87 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chystáte se s rodinou na výlet nebo za sebou máte večírek? Brambory s vejci podle našeho receptu vás lahodně zasytí a dodají vám spoustu energie!

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
na proužky, lze vynechat
rozmarýn ½ ČL
sušený
vejce 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

Omyté brambory nakrájejte na menší kostičky a osušte na kuchyňském papíru.

2

Na větší pánvi (ideální je s nepřilnavým povrchem) rozpalte olej a vsypte do něj brambory. Opékejte je ze všech stran, až začnout zlátnout a vláčnět; trvá to asi deset minut.

3

Do pánve přisypte proužky slaniny a smažte asi pět minut, až budou křupavé. Pak přidejte žampiony a vše posypte rozmarýnem. Osolte, opepřete a opékejte, dokud houby nezvláční (mělo by stačit zhruba pět minut).

4

Obsah pánve teď rozdělte na dvě části a do každé vyklepněte vajíčko. Potom nádobu zakryjte a nechte ji stát na mírném ohni, dokud nejsou vejce hotová; nebude to trvat déle než dvě, maximálně čtyři minuty.

Tři lahodné variace

  • Do této vydatné snídaně, lidově nazývané selská omeleta, můžete s klidem využít vařené brambory zbylé ze včerejška. Pak ale zkraťte dobu smažení.
  • Osmažené brambory můžete podávat i na toustu. Uvedené množství surovin stačí na čtyři tousty; přidejte jen dvě vejce.
  • Když vynecháte krok č. 3, připravíte si výbornou přílohu k minutkovým jídlům. Podávejte doplněné zeleninovým salátem.

Komentáře

15.10.2008 14:04
Použila jsem žampiony z plechovky a místo vajec jsem jídlo "zahustila" Lučinou rozmíchanou s mlékem (do hustoty smetany ke šlehání). Výborné!!

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...