Chystáte se s rodinou na výlet nebo za sebou máte večírek? Brambory s vejci podle našeho receptu vás lahodně zasytí a dodají vám spoustu energie!
Suroviny
1Omyté brambory nakrájejte na menší kostičky a osušte na kuchyňském papíru. Na větší pánvi (ideální je s nepřilnavým povrchem) rozpalte olej a vsypte do něj brambory. Opékejte je ze všech stran, až začnout zlátnout a vláčnět; trvá to asi deset minut.
2Do pánve přisypte proužky slaniny a smažte asi pět minut, až budou křupavé. Pak přidejte žampiony a vše posypte rozmarýnem. Osolte, opepřete a opékejte, dokud houby nezvláční (mělo by stačit zhruba pět minut).
3Obsah pánve teď rozdělte na dvě části a do každé vyklepněte vajíčko. Potom nádobu zakryjte a nechte ji stát na mírném ohni, dokud nejsou vejce hotová; nebude to trvat déle než dvě, maximálně čtyři minuty.
Tři lahodné variace
Do této vydatné snídaně, lidově nazývané selská omeleta, můžete s klidem využít vařené brambory zbylé ze včerejška. Pak ale zkraťte dobu smažení.
Osmažené brambory můžete podávat i na toustu. Uvedené množství surovin stačí na čtyři tousty; přidejte jen dvě vejce.
Když vynecháte krok č. 3, připravíte si výbornou přílohu k minutkovým jídlům. Podávejte doplněné zeleninovým salátem.
Komentáře
Anonym
22.09.2008 20:50
?!
Anonym
15.10.2008 14:04
úprava