Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burgery z řepy a fety

Zdravý burger není protimluv!

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Sendvič

Ingredience

    • 400 g syrové řepy, oloupané a nastrouhané nahrubo
    • malý svazek jarních cibulek, nasekaných najemno
    • 2 stroužky česneku, drcené malý svazek čerstvé máty, nasekané
    • jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu + klínky k podávání
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1 středně velké vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g fety, rozdrobené
    • 5 lžic olivového oleje
    • 200 g mixu salátových lístků
    • burgerové bulky
    • trocha másla na opečení bulek

Příprava jídla

1 Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.

2 Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.

3 Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.

4 Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Finská rybí polévka

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemné pastýřské koláčky

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

REKLAMA

Přidat komentář