Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2018 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 81 g
Tuky 137 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé horké, právě vytažené z trouby, ale pokud zbudou, hodí se i jako svačina na druhý den.

Suroviny

cca 450 g
sůl 1 špetka
pepř
čerstvě mletý
mléko 240 ml
teplé
čerstvý, listy překrájené
šunka 220 g
vařená, u řezníka ukrojený silnější plát, na kostičky
nastrouhaný
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Listové těsto rozválejte na rozměr cca 25x40cm (nebo kupte rozválené) a nakrájejte je na čtverce o hraně cca 8cm. Ty pak skládejte na plech a prozatím uložte do chladu. Rozpalte troubu na 200°C.

2

Připravte bešamel. Na mírném plameni rozehřejte máslo. Přidejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne zlatavá jíška. Tu postupně zalijte teplým mlékem, rozmíchejte metličkou a nechte asi 7 minut vařit. Pak ztlumte plamen a na mírném ohni provařte dalších 10 minut, dokud bešamel nezhoustne. Pokud je třeba, promixujte nebo protřete přes síto.

3

Do bešamelu vmíchejte špenát a vařte další minutu. Přijdete větší část sýra (trošku si nechte stranou na posypání) a šunku, zamíchejte.

4

Připravené korpusy vyndejte z lednice, do každého čtverce navršte část bešamelové směsi. Vejce rozmíchejte s jednou lžící studené vody a okraj čtverců potřete. Nakonec středy posypte zbylým sýrem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Servírujte se zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín