0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2018 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 81 g
Tuky 137 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé horké, právě vytažené z trouby, ale pokud zbudou, hodí se i jako svačina na druhý den.

Suroviny

listové těsto 1 bal
cca 450 g
máslo 2 PL
sůl 1 špetka
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 240 ml
teplé
čerstvý, listy překrájené
šunka 220 g
vařená, u řezníka ukrojený silnější plát, na kostičky
nastrouhaný
vejce 1 ks
prošlehané

1 Listové těsto rozválejte na rozměr cca 25x40cm (nebo kupte rozválené) a nakrájejte je na čtverce o hraně cca 8cm. Ty pak skládejte na plech a prozatím uložte do chladu. Rozpalte troubu na 200°C.

2 Připravte bešamel. Na mírném plameni rozehřejte máslo. Přidejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne zlatavá jíška. Tu postupně zalijte teplým mlékem, rozmíchejte metličkou a nechte asi 7 minut vařit. Pak ztlumte plamen a na mírném ohni provařte dalších 10 minut, dokud bešamel nezhoustne. Pokud je třeba, promixujte nebo protřete přes síto.

3 Do bešamelu vmíchejte špenát a vařte další minutu. Přijdete větší část sýra (trošku si nechte stranou na posypání) a šunku, zamíchejte.

4 Připravené korpusy vyndejte z lednice, do každého čtverce navršte část bešamelové směsi. Vejce rozmíchejte s jednou lžící studené vody a okraj čtverců potřete. Nakonec středy posypte zbylým sýrem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Servírujte se zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč