Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 84 g
Tuky 122 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jsou skvělé horké, právě vytažené z trouby, ale pokud zbudou, hodí se i jako svačina na druhý den.

Suroviny

listové těsto 1 bal
cca 450g
máslo 2 PL
sůl špetka
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 240 ml
teplé
špenát 450 g
překrájené listy
šunka 220 g
vařená, silnější plát, na kostičky
sýr 125 g
nejlépe gruere, nastrouhaný
vejce 1 ks
prošlehané

1 Listové těsto rozválejte na rozměr cca 25x40cm (nebo kupte rozválené) a nakrájejte je na čtverce o hraně cca 8cm. Ty pak skládejte na plech a prozatím uložte do chladu. Rozpalte troubu na 200°C.

2 Připravte bešamel. Na mírném plameni rozehřejte máslo. Přidejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne zlatavá jíška. Tu postupně zalijte teplým mlékem, rozmíchejte metličkou a nechte asi 7 minut vařit. Pak ztlumte plamen a na mírném ohni provařte dalších 10 minut, dokud bešamel nezhoustne. Pokud je třeba, promixujte nebo protřete přes síto.

3 Do bešamelu vmíchejte špenát a vařte další minutu. Přijdete větší část sýra (trošku si nechte stranou na posypání) a šunku, zamíchejte.

4 Připravené korpusy vyndejte z lednice, do každého čtverce navršte část bešamelové směsi. Vejce rozmíchejte s jednou lžící studené vody a okraj čtverců potřete. Nakonec středy posypte zbylým sýrem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Servírujte se zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit