Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemné pastýřské koláčky

Výhodou podávání v malých formičkách je jednak kratší doba pečení a jednak to, že má každý stolovník svou vlastní misku. Tuhle irskou specialitu ale můžete upéct i ve velké zapékací formě.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 větší cibule, nakrájená nahrubo
    • 4 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    • 1 větší mrkev, nakrájená na kolečka
    • 2 řapíky celeru, na plátky
    • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
    • sůl
    • 4 lžíce rajčatového protlaku
    • 150ml zeleninového vývaru
    • 1/2 hrnku hrášku, čerstvého nebo mraženého
    • 4 porce bramborové kaše (klidně zbylé z předchozího dne)
    • 1 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky
    • 150 g jemně nastrouhaného čedaru
    • mix salátových lístků pokapaných citronovou šťávou a olivovým olejem k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Ve větší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli do změknutí. Pak přidejte tymián, zbytek nakrájené zeleniny a ještě chvíli opékejte dozlatova. Potom zvyšte plamen, přidejte maso, osolte ho a opékejte, tvořící se velké hrudky rozbíjejte vařečkou. Až bude maso opečené a bude tvořit se zeleninou drobivou směs, vmíchejte protlak, ještě chvilku opékejte, pak zalijte vývarem a nechte zakryté povařit téměř do vypaření tekutiny.

2 Do kaše vmíchejte zbylý tymián, nasekanou petrželku a zhruba polovinu nastrouhaného sýra. Do zapékacích misek rozdělte masovou směs a rozprostřete ji na dno. Potom směs zakryjte ochucenou kaší, rozetřete ji do rovnoměrné plochy a dejte do rozehřáté trouby. Po 30 minutách posypte misky zbylým sýrem a nechte dopéct dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Finská rybí polévka

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Burgery z řepy a fety

Přidat komentář