0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemné pastýřské koláčky

Pastýřský koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemné pastýřské koláčky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3032 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 196 g
Tuky 170 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou podávání v malých formičkách je jednak kratší doba pečení a jednak to, že má každý stolovník svou vlastní misku. Tuhle irskou specialitu ale můžete upéct i ve velké zapékací formě.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená nahrubo
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
mrkev 1 ks
větší, nakrájená na kolečka
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
rajčatový protlak 4 PL
vývar zeleninový 150 ml
hrášek ½ hrnku
čerstvý nebo mražený
bramborová kaše 4 porce
klidně zbylá z předchozího dne
petrželka 1 PL
hladkolistá, jemně nasekaná
čedar 150 g
jemně nastrouhaný
salát
mix pokapaný citronovou šťávou a olivovvým olejem, k podávání (nemusí být)
citronová šťáva
na pokapání salátu (nemusí být)
olivový olej
na pokapání salátu (nemusí být)

1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Ve větší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli do změknutí. Pak přidejte tymián, zbytek nakrájené zeleniny a ještě chvíli opékejte dozlatova. Potom zvyšte plamen, přidejte maso, osolte ho a opékejte, tvořící se velké hrudky rozbíjejte vařečkou. Až bude maso opečené a bude tvořit se zeleninou drobivou směs, vmíchejte protlak, ještě chvilku opékejte, pak zalijte vývarem a nechte zakryté povařit téměř do vypaření tekutiny.

2 Do kaše vmíchejte zbylý tymián, nasekanou petrželku a zhruba polovinu nastrouhaného sýra. Do zapékacích misek rozdělte masovou směs a rozprostřete ji na dno. Potom směs zakryjte ochucenou kaší, rozetřete ji do rovnoměrné plochy a dejte do rozehřáté trouby. Po 30 minutách posypte misky zbylým sýrem a nechte dopéct dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč