Jemné pastýřské koláčky

Jemné pastýřské koláčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 183 g
Cukr 199 g
Tuky 125 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výhodou podávání v malých formičkách je jednak kratší doba pečení a jednak to, že má každý stolovník svou vlastní misku. Tuhle irskou specialitu ale můžete upéct i ve velké zapékací formě.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená nahrubo
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
mrkev 1 ks
větší, nakrájená na kolečka
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
na tenké plátky
hovězí maso mleté 500 g
směs hovězího a vepřového
sůl
rajčatový protlak 4 PL
vývar zeleninový 150 ml
hrášek 1 hrnek
čerstvý nebo mrazený
bramborová kaše 4 porce
petrželka 1 PL
jemně nasekaná, hladkolistá
čedar 150 g
jemně nastrouhaný
salát
mix pokapaný citronovou šťávou a olivovvým olejem, k podávání (nemusí být)

1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Ve větší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli do změknutí. Pak přidejte tymián, zbytek nakrájené zeleniny a ještě chvíli opékejte dozlatova. Potom zvyšte plamen, přidejte maso, osolte ho a opékejte, tvořící se velké hrudky rozbíjejte vařečkou. Až bude maso opečené a bude tvořit se zeleninou drobivou směs, vmíchejte protlak, ještě chvilku opékejte, pak zalijte vývarem a nechte zakryté povařit téměř do vypaření tekutiny.

2 Do kaše vmíchejte zbylý tymián, nasekanou petrželku a zhruba polovinu nastrouhaného sýra. Do zapékacích misek rozdělte masovou směs a rozprostřete ji na dno. Potom směs zakryjte ochucenou kaší, rozetřete ji do rovnoměrné plochy a dejte do rozehřáté trouby. Po 30 minutách posypte misky zbylým sýrem a nechte dopéct dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit