Večeře v italských barvách! Díky mozzarelle nebudou kuřecí prsa vysušená a rajčata v oleji jim dodají chuť navíc.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
s kostí
mozzarella
125
g
nakrájená nebo natrhaná na kousky
sušená rajčata
4
ks
naložená v oleji, okapáná a nakrájená
bazalka
1
hrst
čerstvá
olivový olej
na zakapání
bazalkové pesto
4
PL
nejlépe domácí
1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuřecí prsa nařízněte v pravidelných rozestupech zhruba do hloubky 2 cm (dejte ale pozor, abyste maso zcela neprokrojili). Do každého otvoru vložte kousek mozzarelly, tenký plátek sušeného rajčete a lístek bazalky.
2 Vložte do pekáčku a vydatně zakapejte olivovým olejem. Pečte 15–20 minut, dokud není kuře hotové a sýr se nerozpustí. Pak vyndejte, pokapejte pestem, ozdobte zbylými bazalkovými lístky a servírujte, buď se zeleným salátem, bramborami, nebo s bramborovou kaší.