Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

3.7 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 47 g
Tuky 154 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře v italských barvách! Díky mozzarelle nebudou kuřecí prsa vysušená a rajčata v oleji jim dodají chuť navíc.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kostí
mozzarella 125 g
nakrájená nebo natrhaná na kousky
sušená rajčata 4 ks
naložená v oleji, okapáná a nakrájená
bazalka 1 hrst
čerstvá
olivový olej
na zakapání
bazalkové pesto 4 PL
nejlépe domácí

1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuřecí prsa nařízněte v pravidelných rozestupech zhruba do hloubky 2 cm (dejte ale pozor, abyste maso zcela neprokrojili). Do každého otvoru vložte kousek mozzarelly, tenký plátek sušeného rajčete a lístek bazalky.

2 Vložte do pekáčku a vydatně zakapejte olivovým olejem. Pečte 15–20 minut, dokud není kuře hotové a sýr se nerozpustí. Pak vyndejte, pokapejte pestem, ozdobte zbylými bazalkovými lístky a servírujte, buď se zeleným salátem, bramborami, nebo s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit