Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty
Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

4.3/5 Počet hodnocení: 55
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 47 g
Tuky 154 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty – večeře v italských barvách! Díky mozzarelle nebudou kuřecí prsa vysušená a rajčata v oleji jim dodají chuť navíc. Zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou je expresní jídlo, které máte do 30 minut hotové. Žádné zdlouhavé přípravy, zbytky ani odřezky. Jednoduché čisté jídlo, přesně tak, jak jsou Italové zvyklí.

Suroviny

s kostí
nakrájená nebo natrhaná na kousky
sušená rajčata 4 ks
naložená v oleji, okapáná a nakrájená
bazalka 1 hrst
čerstvá
olivový olej
na zakapání
bazalkové pesto 4 PL
nejlépe domácí

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Kuřecí prsa nařízněte v pravidelných rozestupech zhruba do hloubky 2 cm (dejte ale pozor, abyste maso zcela neprokrojili). Do každého otvoru vložte kousek mozzarelly, tenký plátek sušeného rajčete a lístek bazalky.

3

Vložte do pekáčku a vydatně zakapejte olivovým olejem. Pečte 15–20 minut, dokud není kuře hotové a sýr se nerozpustí.

4

Pak vyndejte, pokapejte pestem, ozdobte zbylými bazalkovými lístky a servírujte, buď se zeleným salátem, bramborami, nebo s bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...