1 limetku pokrájejte na osminky a vložte do sklenice. Zasypte 2 lžičkami hnědého cukru a podrťte obrácenou stranou lžíce. Přidejte 4 cl rumu cachaça, drcený led a promíchejte.
Koktejly, které zvítězily na barmanské soutěži Pražská vodka cup 2009, zní dnes možná jako z historie. Myslíme však, že nápadů na koktejly s vodkou není nikdy dost!
...
Některé naše koktejly se hodí jako aperitiv před jídlem nebo jako digestiv po něm, a to se vám hlavně na silvestra bude hodit. Navíc všechny zaručeně zlepšují náladu – září všemi barvami jako drahokamy a skvěle chutnají. Na zdraví a šťastný...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7
spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Komentáře
Klaudie
11.06.2008 16:46
Je to nejlepší letní drink co znám a všem jej doporučuji. Je to přesně takové, jak to připravují skuteční brazilci (potvrzuji z vlastní zkušenosti).
Ikonická restaurace Alcron oslavila první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron Richard Bielik, osobnost...
Kedlubnu můžete pěstovat celoročně – a to na polích, ve sklenících, dokonce i v truhlících. Zpracovat se dají jak bulvy, tak mladé lístky. Kedlubnu využijete nejen ve studené kuchyni, výborné je například kedlubnové zelí a skvěle...
Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.
...
Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...
Češi koprovou omáčku buď milují, nebo nenávidí. V každé domácnosti se připravuje trochu jinak. Obyčejná koprová omáčka se ale pod rukama Tituse Eliáše mění v opravdovou delikatesu. Lahodnou chuť podpoří předem uvařené hovězí maso, ghí...
Souboj mezi za studena lisovaným a rafinovaným olejem jako by na celé čáře vyhrával lisovaný. Jde to však jednoznačně určit? Výběr oleje by měl odrážet, k čemu ho v kuchyni hodláte využít. Smažením se totiž ničí zdraví prospěšné látky,...
Komentáře