0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2946 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 361 g
Tuky 127 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou snadné, mají stovky obměn a všechny děti je milují! Placky můžete jíst nasladko s marmeládou i obložené sýrem jako housku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
vejce 1 ks
máslo 125 g
rozpuštěné, lze nahradit sádlem
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
nejlépe bez fosfátů
mák mletý
podle chuti
krpicový cukr podle chuti
mléko 200 ml

Postup

1

MÍCHEJTE
Do misky prosijte obě mouky, rozklepněte vejce, přidejte rozpuštěné máslo, sůl, kypřicí prášek, mák, a pokud budete chtít sladké placky, tak i cukr – stačit by měly dvě nebo tři lžíce.

příprava těsta

2

ZADĚLEJTE TĚSTO
Postupně přilévejte mléko a rukama zadělejte těsto. Mělo by být měkké, ale nemělo by se lepit na prsty.

zadělávání těsta

3

NAPORCUJTE
Těsto rozdělte aspoň na deset dílů. Každý kousek znovu propracujte. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem.

porcování

4

PEČTE
Z kousků těsta tvarujte na lehce pomoučněném válu tenké placky; pokud chcete, můžete je vyválet válečkem. Rovnejte je na plech a pečte asi deset minut; v průběhu pečení je jednou obraťte.

pečení

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit