Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 377 g
Tuky 36 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a křupavé placky vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 0.5 kg
kefír 4 PL
lze nahradit bílým jogurtem
sůl 1
rostlinný olej 2 PL
Všechny ingredience smíchejte v míse. Propracujte nejprve vařečkou; pak vyklopte na pracovní plochu a vypracujte tužší, vláčné a tvárné těsto. Rozdělte je na pět dílů a každý díl vyválejte asi na 3 mm silnou kulatou placku. Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním plameni a placky z každé strany dvě až tři minuty nasucho opékejte. Že je hotovo, poznáte podle typických tmavohnědých puchýřků. Placky jsou samozřejmě vhodné jako příloha k celé řadě jídel, ale lahodné jsou i samotné, třeba potřené trochou másla. Můžete je také použít jako originální pizzu, poklást dalšími ingrediencemi a krátce zapéci.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.69

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit