Rychlé a křupavé placky vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké!
Suroviny
Postup
1
Všechny ingredience smíchejte v míse. Propracujte nejprve vařečkou; pak vyklopte na pracovní plochu a vypracujte tužší, vláčné a tvárné těsto.
2
Rozdělte je na pět dílů a každý díl vyválejte asi na 3 mm silnou kulatou placku.
3
Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním plameni a placky z každé strany dvě až tři minuty nasucho opékejte. Že je hotovo, poznáte podle typických tmavohnědých puchýřků.
Placky jsou samozřejmě vhodné jako příloha k celé řadě jídel, ale lahodné jsou i samotné, třeba potřené trochou másla. Můžete je také použít jako originální pizzu, poklást dalšími ingrediencemi a krátce zapéci.
Komentáře