Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placky Marikľe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Do 50 minut Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 377 g
Tuky 36 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placky Marikľe jsou rychlé, křupavé a vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké! Marikľe z mouky, kefíru a soli připravíte během chvíle a pak už jen stačí vytrvat u jejich opékání. Výsledkem jsou úžasné moučné placky, které můžete jíst samotné nebo jako přílohu třeba k polévce. Těsto můžete připravit třeba hned, protože na recept vám vystačí suroviny, které má většina z nás doma běžně k dispozici i bez velkého nákupu.

Související recepty

Suroviny

lze nahradit bílým jogurtem
sůl 1 ČL
rostlinný olej 2 PL

Postup

1

Všechny ingredience smíchejte v míse. Propracujte nejprve vařečkou; pak vyklopte na pracovní plochu a vypracujte tužší, vláčné a tvárné těsto.

2

Rozdělte je na pět dílů a každý díl vyválejte asi na 3 mm silnou kulatou placku.

3

Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním plameni a placky z každé strany dvě až tři minuty nasucho opékejte. Že je hotovo, poznáte podle typických tmavohnědých puchýřků.

Placky Marikľe jsou samozřejmě vhodné jako příloha k celé řadě jídel, ale lahodné jsou i samotné, třeba potřené trochou másla. Můžete je také použít jako originální pizzu, poklást dalšími ingrediencemi a krátce zapéci.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:47
Recept se nachází v č.3/05, str.69

Apetit magazín