Placky Marikľe jsou rychlé, křupavé a vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké! Marikľe z mouky, kefíru a soli připravíte během chvíle a pak už jen stačí vytrvat u jejich opékání. Výsledkem jsou úžasné moučné placky, které můžete jíst samotné nebo jako přílohu třeba k polévce. Těsto můžete připravit třeba hned, protože na recept vám vystačí suroviny, které má většina z nás doma běžně k dispozici i bez velkého nákupu.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience smíchejte v míse. Propracujte nejprve vařečkou; pak vyklopte na pracovní plochu a vypracujte tužší, vláčné a tvárné těsto.
Rozdělte je na pět dílů a každý díl vyválejte asi na 3 mm silnou kulatou placku.
Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním plameni a placky z každé strany dvě až tři minuty nasucho opékejte. Že je hotovo, poznáte podle typických tmavohnědých puchýřků.
Placky Marikľe jsou samozřejmě vhodné jako příloha k celé řadě jídel, ale lahodné jsou i samotné, třeba potřené trochou másla. Můžete je také použít jako originální pizzu, poklást dalšími ingrediencemi a krátce zapéci.
Komentáře