0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné chlebové placky

Kořeněné chlebové placky

2.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu 8 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1653 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 208 g
Tuky 59 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
mouka celozrnná 150 g
droždí 7 g
sůl 1 ČL
máslo 1 PL
měkké
Na rychlou pikantní pastu
česnek 2 stroužky
velké, podrcené
chilli paprička 1 ks
velká, červená / zelená, nasekaná, bez semínek
sezamová semínka 2 ČL
koriandr čerstvý 2 ČL
mletý
olivový olej 2 PL
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
1.  V mixéru nebo hmoždíři zpracujte česnek, chilli, sezam a mletý koriandr. Přidejte olej a poté zelený koriandr; výsledkem by měla být táhlá pasta. Dejte ji stranou.

2.  Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.

3.  Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.

Na pánvi 
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.50

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč