Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!
Suroviny
Postup
V mixéru nebo hmoždíři zpracujte česnek, chilli, sezam a mletý koriandr. Přidejte olej a poté zelený koriandr; výsledkem by měla být táhlá pasta. Dejte ji stranou.
Oba druhy mouky, lžičku soli a droždí dejte do velké mísy a smíchejte. Máslo smíchejte se 120 ml teplé vody, vmíchejte do mouky a po troškách přidávejte vlažnou vodu tak, abyste získali hladké těsto. Na pomoučené ploše ho hněťte asi pět minut, poté vraťte do mísy a nechte pod utěrkou kynout; za hodinu by mělo zdvojnásobit objem.
Těsto rozdělte na osm kuliček a z každé na pomoučené ploše vyválejte placku zhruba o poloměru 18–20 cm a síle desetikoruny. Hustě je pak propíchejte vidličkou, aby už nekynuly. Položte je na střed grilu; po pár minutách otočte. Až budete placky sundavat, potřete je z jedné strany připravenou pastou a pokládejte na sebe – díky tomu zůstanou teplé.
Na pánvi
Na pánev nedávejte olej. Položte na ni jednu či dvě placky vedle sebe, pečte tři až čtyři minuty, a když těsto ztuhne, placky otočte a dvě minuty dopékejte.
Komentáře