0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Casarecce s brokolicí a sušenou šunkou

Casarecce s brokolicí a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Casarecce s brokolicí a sušenou šunkou

4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2603 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 199 g
Tuky 154 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená šunka má výraznou, nezapomenutelnou chuť. Je jen na vás, zda v této úpravě těstovin upřednostníte tyrolský špek, prosciutto crudo nebo jamon serrano.

Suroviny

na růžičky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
např. tyrolský špek, prosciutto crudo, jamon serrano
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 1
oříšek
strouhaný
těstoviny 320 g
casarecce

Postup

1

Uvařte v osolené vodě nebo na páře 400 g brokolice rozebrané na růžičky.

2

Na 2 lžících olivového oleje opékejte tence pokrájenou střední cibuli a 100 g sušené šunky (tyrolský špek, prosciutto crudo, jamon serrano) nebo i anglické slaniny na nudličky. Přidejte vařenou brokolici, osolte, opepřete a společně ještě prohřejte.

3

Přimíchejte uvařené casarecce, oříšek másla, sběračku vody z těstovin a podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč