0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s brokolicí a ančovičkami

spagety brokolice
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Špagety s brokolicí a ančovičkami

2.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3467 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 227 g
Tuky 167 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad obalit špagety křupavou strouhankou, výraznými ančovičkami a chilli promění klasiku v pikantní delikatesu. Milovníci česneku (jako jsem já) můžou ke strouhance přidat pár najemno nasekaných stroužků.

Suroviny

špagety (těstoviny) 350 g
olivový olej 5 PL
ančovičky (konzerva) 6 ks
nasekané nadrobno
chilli paprička 2 ks
bez semínek, nasekané najemno
strouhanka 100 g
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2

Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám.

3

Mezitím rozehřejte v pánvi tři lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky i chilli papričky a rychle osmahněte.

4

Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.

5

Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře a zbývající dvě lžíce olivového oleje.

6

Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká ‚pangritata‘) a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.19

Apetit magazín