Nápad obalit špagety křupavou strouhankou, výraznými ančovičkami a chilli promění klasiku v pikantní delikatesu. Milovníci česneku (jako jsem já) můžou ke strouhance přidat pár najemno nasekaných stroužků. Špagety s brokolicí a ančovičkami nepatří k nejčastějším kombinacím, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám.
Mezitím rozehřejte v pánvi tři lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky i chilli papričky a rychle osmahněte.
Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.
Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře a zbývající dvě lžíce olivového oleje.
Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká ‚pangritata‘) a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
Komentáře