Čevabčiči nebo také čevapčiči je oblíbený pokrm podobný karbanátku. Recept na čevabčiči pochází z Balkánu (je považován za národní pokrm Bosny a Hercegoviny), kde se tento pokrm z mletého masa nejčasteji opéká na grilu a podává s ajvarem. V našich končinách se na pánvi či v troubě pečené masové válečky servírují nejčasteji s bramborami a horčicí.
Suroviny
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte s mletým masem. Přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a směs důkladně promíchejte.
Z hotové směsi vytvarujte bochánek a dejte ho asi na hodinu vychladit do lednice.
Z masové směsi odkrajujte plátky a tvořte z nich válečky. Pečte je na olejem vytřené pánvi nebo na grilu, během pečení otáčejte. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové. Podávejte s bramborem a hořčicí.
Foto ilustrační, zdroj: Image Professionals