Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 251
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 67 g
Tuky 47 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čevabčiči nebo také čevapčiči je oblíbený pokrm podobný karbanátku. Recept na čevabčiči pochází z Balkánu (je považován za národní pokrm Bosny a Hercegoviny), kde se tento pokrm z mletého masa nejčasteji opéká na grilu a podává s ajvarem. V našich končinách se na pánvi či v troubě pečené masové válečky servírují nejčasteji s bramborami a horčicí. 

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
paprika mletá pálivá
podle chuti
česnek 2 stroužky
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 ČL
rostlinný olej

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte s mletým masem. Přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a směs důkladně promíchejte.

2

Z hotové směsi vytvarujte bochánek a dejte ho asi na hodinu vychladit do lednice.

3

Z masové směsi odkrajujte plátky a tvořte z nich válečky. Pečte je na olejem vytřené pánvi nebo na grilu, během pečení otáčejte. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové. Podávejte s bramborem a hořčicí.

Foto ilustrační, zdroj: Image Professionals

 

Apetit magazín