Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 268
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 67 g
Tuky 47 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čevabčiči nebo také čevapčiči je oblíbený pokrm podobný karbanátku. Recept na čevabčiči pochází z Balkánu (je považován za národní pokrm Bosny a Hercegoviny), kde se tento pokrm z mletého masa nejčasteji opéká na grilu a podává s ajvarem. V našich končinách se na pánvi či v troubě pečené masové válečky servírují nejčasteji s bramborami a horčicí. 

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
paprika mletá pálivá
podle chuti
česnek 2 stroužky
pepř
čerstvě mletý
sůl
majoránka (drhnutá) 1 ČL
rostlinný olej

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte s mletým masem. Přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, majoránku a směs důkladně promíchejte.

2

Z hotové směsi vytvarujte bochánek a dejte ho asi na hodinu vychladit do lednice.

3

Z masové směsi odkrajujte plátky a tvořte z nich válečky. Pečte je na olejem vytřené pánvi nebo na grilu, během pečení otáčejte. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové. Podávejte s bramborem a hořčicí.

Foto ilustrační, zdroj: Image Professionals

 

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...