Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4967 kcal
Bílkoviny 460 g
Sacharidy 275 g
Tuky 184 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrudí si potřebuje v troubě pohovět, dělejte jej raději den předem. Pokud máte ,pomalý hrnec‘, pečte maso v něm!

Suroviny

hovězí hruď s kostí
sůl
a pepř
olivový olej 1 PL
oloupaná a na měsíčky
česnek 4 stroužky
rozmačknutý
hustý, z dm drogerie či z Marks & Spencer
řapíkatý celer 2
rozmarýn snítka
čerstvý
mrkev 1 kg
Na křenovou krustičku
česnek 1 stroužek
sůl
křen 1 ks
čerstvý, cca 100 g
petrželka 1 hrst
čerstvá
hořčice dijonská 2 PL

Postup

1

Do masa vetřete sůl a pepř a obalte ho v mouce. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Dejte ho na talíř.

2

Do hrnce přidejte cibulky a opékejte je asi pět minut. Přihoďte česnek a ještě minutu míchejte. Pak přidejte protlak, prohřejte, přilijte víno, přisypte cukr a sůl a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 175 °C.

3

Svažte celerovou nať, rozmarýn a bobkový list a svazek dejte spolu s masem a mrkví do omáčky. Z pečicího papíru vystřihněte kolo tak, aby kopírovalo vnitřek hrnce, položte ho na maso, zakryjte pokličkou a kastrol strčte na tři a půl hodiny do trouby.

4

Mezitím připravte křenovou krustu: česnek utřete se lžičkou soli. Nastrouhejte křen, nasekejte petrželku a vše v hmoždíři spolu s česnekovou pastou utřete na soudržnou směs.

5

Vyjměte hrnec z trouby, vyndejte maso a zvyšte teplotu na 200 °C. Vrchní část masa potřete dijonskou hořčicí a potřete křenovou směsí (část si ponechte na mačkané brambory). Vraťte maso do hrnce, do trouby, a nechte nezakryté péct ještě 30 minut.

6

Šťávu dochuťte solí, pepřem a případně doslaďte. Maso krájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou s mačkanými bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...