Hrudí si potřebuje v troubě pohovět, dělejte jej raději den předem. Pokud máte ,pomalý hrnec‘, pečte maso v něm!
Suroviny
Postup
Do masa vetřete sůl a pepř a obalte ho v mouce. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Dejte ho na talíř.
Do hrnce přidejte cibulky a opékejte je asi pět minut. Přihoďte česnek a ještě minutu míchejte. Pak přidejte protlak, prohřejte, přilijte víno, přisypte cukr a sůl a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 175 °C.
Svažte celerovou nať, rozmarýn a bobkový list a svazek dejte spolu s masem a mrkví do omáčky. Z pečicího papíru vystřihněte kolo tak, aby kopírovalo vnitřek hrnce, položte ho na maso, zakryjte pokličkou a kastrol strčte na tři a půl hodiny do trouby.
Mezitím připravte křenovou krustu: česnek utřete se lžičkou soli. Nastrouhejte křen, nasekejte petrželku a vše v hmoždíři spolu s česnekovou pastou utřete na soudržnou směs.
Vyjměte hrnec z trouby, vyndejte maso a zvyšte teplotu na 200 °C. Vrchní část masa potřete dijonskou hořčicí a potřete křenovou směsí (část si ponechte na mačkané brambory). Vraťte maso do hrnce, do trouby, a nechte nezakryté péct ještě 30 minut.
Šťávu dochuťte solí, pepřem a případně doslaďte. Maso krájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou s mačkanými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vzpomínka na Ameriku(14 receptů )