0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1807 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 275 g
Tuky 24 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrudí si potřebuje v troubě pohovět, dělejte jej raději den předem. Pokud máte ,pomalý hrnec‘, pečte maso v něm!

Suroviny

2 kg
hovězí hruď s kostí
sůl
a pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 1 PL
cibule červená 4 ks
oloupaná a na měsíčky
česnek 4 stroužky
rozmačknutý
rajčatový protlak 100 ml
hustý, z dm drogerie či z Marks & Spencer
víno červené 375 ml
krupicový cukr 1 PL
řapíkatý celer 2
rozmarýn snítka
čerstvý
bobkový list 1 ks
mrkev 1 kg
Na křenovou krustičku
česnek 1 stroužek
sůl
křen 1 ks
čerstvý, cca 100 g
petrželka 1 hrst
čerstvá
hořčice dijonská 2 PL

1 Do masa vetřete sůl a pepř a obalte ho v mouce. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Dejte ho na talíř.

2 Do hrnce přidejte cibulky a opékejte je asi pět minut. Přihoďte česnek a ještě minutu míchejte. Pak přidejte protlak, prohřejte, přilijte víno, přisypte cukr a sůl a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 175 °C.

3 Svažte celerovou nať, rozmarýn a bobkový list a svazek dejte spolu s masem a mrkví do omáčky. Z pečicího papíru vystřihněte kolo tak, aby kopírovalo vnitřek hrnce, položte ho na maso, zakryjte pokličkou a kastrol strčte na tři a půl hodiny do trouby.

4 Mezitím připravte křenovou krustu: česnek utřete se lžičkou soli. Nastrouhejte křen, nasekejte petrželku a vše v hmoždíři spolu s česnekovou pastou utřete na soudržnou směs.

5 Vyjměte hrnec z trouby, vyndejte maso a zvyšte teplotu na 200 °C. Vrchní část masa potřete dijonskou hořčicí a potřete křenovou směsí (část si ponechte na mačkané brambory). Vraťte maso do hrnce, do trouby, a nechte nezakryté péct ještě 30 minut.

6 Šťávu dochuťte solí, pepřem a případně doslaďte. Maso krájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou s mačkanými bramborami.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit