0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italské ossobuco - základní recept

Italské ossobuco - základní recept

4.2 / 5. Počet hodnocení: 110
Více než hodinu Snadné Na 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8319 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 473 g
Tuky 504 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italská pochoutka – v překladu ‚kost s dírou‘- se připravuje z telecí kližky s morkovou kostí. Má lahodnou chuť a skvěle se hodí k mražení.

Suroviny

olivový olej 90 ml
cibule červená 3 ks
na tenké plátky
česnek 6 stroužků
přepůlený
telecí ossobucco 12 plátků
po 200 g
mouka pšeničná hladká
na poprášení
suché
vývar 750 ml
lze nahradit vodou - až polovinu
3 x 400 g, krájená
bobkový list 5 ks
krystalový cukr 1 PL
sůl mořská

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 ºC.

2

Rozehřejte olivový olej ve velkém pekáči a na středním plameni opékejte cibuli a česnek 8–10 minut dozlatova.

3

Vyjměte a dejte stranou.

4

Telecí poprašte moukou, přebytečnou oklepněte a ve zbylém oleji zprudka opékejte 3–4 minuty dohněda.

5

Vraťte do hrnce česnek a cibuli, zalijte vínem a vařte asi 2 minuty.

6

Přidejte vývar, rajčata, bobkové listy, cukr, sůl a promícheje.

7

Zakryjte a nechte dusit v troubě asi dvě hodiny doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby podlévejte.

NĚCO NAVÍC:
Ossobuco můžete ještě vylepšit, když v polovině opékání cibule s česnekem přidáte 2 mrkve a 2 řapíky celeru nakrájené na plátky. Spolu s vývarem pak můžete přidat 3 proužky citronové kůry a špetku tymiánu. Pokrm lze podávat ihned, s křupavým bílým pečivem nebo se inspirujte Italy – dejte si ho s milánským rizotem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč