0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Melounovo–okurková tříšť

Melounovo–okurková tříšť

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 109 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když teploty stoupají ke třicítce a vzduch se jen tetelí, nastává čas zapojit mrazák a mixér. Ledové tříště osvěží, a když je zvýrazníte kapkou alkoholu, stanete se vyhledávaným barmanem na každé letní party.

Suroviny

menší, o váze cca 1 kg, nejlépe druh bez semínek nebo zbavený semínek
okurka ½ ks
oloupaná, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
šťáva
na případné doslazení, lze nahradit sirupem
máta
snítky, na ozdobu

1 Meloun rozkrojte a vydlabejte. Melounovou dužinu (kousky by neměly být větší než zhruba 5cm) dejte v jedné vrstvě zamrazit, melounovou slupku zatím uchovejte v chladu.

2 Zcela zmrzlé melounové kostky vsypte do výkonného mixéru, který zvládne rozsekat led. Přidejte kostičky okurky a limetovou šťávu a rozmixujte do podoby tříště. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě ledovou vodu a společně promixujte.

3 Tříšť nalijte do vychlazené melounové slupky a podávejte s brčkem, ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC
Pokud není meloun dost sladký, lehce doslaďte medem. Vyzkoušet ale můžete i sirupy vhodné na přípravu limonád, třeba ten z bezových květů.

OPILÁ VERZE

  • Čistá chuť melounu a okurky ladí skoro ke všemu. Přidejte při mixování přibližně dva velké panáky vodky, bílého rumu nebo tequily, a získáte party verzi. Na melounové frosé vynechte okurku a přidejte ke zmrzlému melounu vychlazené růžové víno a vše společně promixujte. Vyzkoušet můžete i variantu, kdy k melounu přidáte střik vodky a sklenku prosecca.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč