0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Melounovo–okurková tříšť

Melounovo–okurková tříšť

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 109 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když teploty stoupají ke třicítce a vzduch se jen tetelí, nastává čas zapojit mrazák a mixér. Ledové tříště osvěží, a když je zvýrazníte kapkou alkoholu, stanete se vyhledávaným barmanem na každé letní party.

Suroviny

meloun 1 ks
menší, o váze cca 1 kg, nejlépe druh bez semínek nebo zbavený semínek
okurka 0.5 ks
oloupaná, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
limeta 2 ks
šťáva
med
na případné doslazení, lze nahradit sirupem
máta
snítky, na ozdobu

1 Meloun rozkrojte a vydlabejte. Melounovou dužinu (kousky by neměly být větší než zhruba 5cm) dejte v jedné vrstvě zamrazit, melounovou slupku zatím uchovejte v chladu.

2 Zcela zmrzlé melounové kostky vsypte do výkonného mixéru, který zvládne rozsekat led. Přidejte kostičky okurky a limetovou šťávu a rozmixujte do podoby tříště. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě ledovou vodu a společně promixujte.

3 Tříšť nalijte do vychlazené melounové slupky a podávejte s brčkem, ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC
Pokud není meloun dost sladký, lehce doslaďte medem. Vyzkoušet ale můžete i sirupy vhodné na přípravu limonád, třeba ten z bezových květů.

OPILÁ VERZE

  • Čistá chuť melounu a okurky ladí skoro ke všemu. Přidejte při mixování přibližně dva velké panáky vodky, bílého rumu nebo tequily, a získáte party verzi. Na melounové frosé vynechte okurku a přidejte ke zmrzlému melounu vychlazené růžové víno a vše společně promixujte. Vyzkoušet můžete i variantu, kdy k melounu přidáte střik vodky a sklenku prosecca.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit