Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Melounovo–okurková tříšť

Když teploty stoupají ke třicítce a vzduch se jen tetelí, nastává čas zapojit mrazák a mixér. Ledové tříště osvěží, a když je zvýrazníte kapkou alkoholu, stanete se vyhledávaným barmanem na každé letní party.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 1 menší meloun (o váze cca 1 kg), nejlépe druh bez semínek nebo zbavený semínek
    • 1/2 salátové okurky, oloupaná, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
    • šťáva ze 2 limet
    • med nebo sirup na případné doslazení snítky máty na ozdobu

Příprava jídla

1 Meloun rozkrojte a vydlabejte. Melounovou dužinu (kousky by neměly být větší než zhruba 5cm) dejte v jedné vrstvě zamrazit, melounovou slupku zatím uchovejte v chladu.

2 Zcela zmrzlé melounové kostky vsypte do výkonného mixéru, který zvládne rozsekat led. Přidejte kostičky okurky a limetovou šťávu a rozmixujte do podoby tříště. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě ledovou vodu a společně promixujte.

3 Tříšť nalijte do vychlazené melounové slupky a podávejte s brčkem, ozdobené mátou.

NĚCO NAVÍC
Pokud není meloun dost sladký, lehce doslaďte medem. Vyzkoušet ale můžete i sirupy vhodné na přípravu limonád, třeba ten z bezových květů.

OPILÁ VERZE

  • Čistá chuť melounu a okurky ladí skoro ke všemu. Přidejte při mixování přibližně dva velké panáky vodky, bílého rumu nebo tequily, a získáte party verzi. Na melounové frosé vynechte okurku a přidejte ke zmrzlému melounu vychlazené růžové víno a vše společně promixujte. Vyzkoušet můžete i variantu, kdy k melounu přidáte střik vodky a sklenku prosecca.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Borůvková tříšť s čajem Earl Grey

Citrusová tříšť s broskvemi

Přidat komentář