0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusový salát

Citrusový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citrusový salát

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 lidi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 133 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citrusy použijte takové, jaké seženete. V únoru třeba bývají k dostání efektní krvavé pomeranče. 

Suroviny

mandarinky, červené grapefruity, bílé grapefruity, grapefruity sweetie, pomela, pomeranče podle chuti
granátové jablko 1 ks
med 1 PL
1 hrst
lístky máta

1 Z omytých citrusů nejprve nakrájejte tenká kolečka, která budou sloužit jako základ salátu. 

2 Potom z citrusů vykrájejte filátka - nejdřív ořízněte slupku včetně bílé kůry na dužině. Pak z blanek mezi dílky vyřezávejte jednotlivá filátka. Šťávu vždy zachyťte a nakonec všechnu prošlehejte s medem. 

3 Servírovací talíř vyložte plátky citrusů a na ně úhledně rozložte citrusová filátka. Pokapejte medovou zálivkou a ozdobte granátovým jablkem a mátou. Můžete doplnit třeba i kopečkem hustého bílého jogurtu. 

NĚCO NAVÍC
Místo čerstvých mandarinek můžete použít i kompotované. Jsou sladší a pomohou zmírnit případnou kyselost jiných citrusů. 

VIDEORECEPT:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit