Citrusy použijte takové, jaké seženete. V únoru třeba bývají k dostání efektní krvavé pomeranče.
Suroviny
mandarinky, červené grapefruity, bílé grapefruity, grapefruity sweetie, pomela, pomeranče podle chuti
granátové jablko
1
ks
med
1
PL
1
hrst
lístky máta
Postup
1
Z omytých citrusů nejprve nakrájejte tenká kolečka, která budou sloužit jako základ salátu.
2
Potom z citrusů vykrájejte filátka – nejdřív ořízněte slupku včetně bílé kůry na dužině. Pak z blanek mezi dílky vyřezávejte jednotlivá filátka. Šťávu vždy zachyťte a nakonec všechnu prošlehejte s medem.
3
Servírovací talíř vyložte plátky citrusů a na ně úhledně rozložte citrusová filátka. Pokapejte medovou zálivkou a ozdobte granátovým jablkem a mátou. Můžete doplnit třeba i kopečkem hustého bílého jogurtu.
NĚCO NAVÍC
Místo čerstvých mandarinek můžete použít i kompotované. Jsou sladší a pomohou zmírnit případnou kyselost jiných citrusů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snídaně pro dva(12 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )