Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou "omáčkou"...
Suroviny
Postup
V míse promíchejte mouku, třtinový cukr, skořici, sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Ve středu udělejte důlek. Vedle prošlehejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo, žloutky a vlijte do důlku v míse. Krátce prošlehejte, až vznikne hladké těsto. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do těsta.
Třešně dejte do rendlíku a pocukrujte. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozmíchaným ve lžíci vody. Míchejte asi 1–2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby rozřeďte vodou.
Předehřejte vaflovač podle návodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany a třešněmi. Posypte mandlovými lupínky a pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Místo třešní můžete použít i hotovou omáčku – pod názvem Fruit Filling Red Cherry ji prodává www.candy-store.cz.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Snídaně pro dva(12 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů)
- Milujeme vafle! 15 receptů pro mlsouny(15 receptů)
- Originální valentýnská snídaně: 21 receptů pro zamilované(21 receptů)