Vafle s třešněmi

Vafle s třešněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 268 g
Tuky 81 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou "omáčkou"...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
třtinový cukr 100 g
skořice 1 ČL
mletá
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl
mléko 150 ml
podmáslí 65 ml
dobře protřepané
máslo 60 g
rozpuštěné a zchladlé
vejce 1 ks
žloutky a bílky zvlášť
zakysaná smetana 2 PL
mandle plátky 1 PL
moučkový cukr
opražený na poprášení
Na třešně
třešně 200 g
mražené nebo odpeckované
krupicový cukr 1 PL
škrob 2 ČL

V míse promíchejte mouku, třtinový cukr, skořici, sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Ve středu udělejte důlek. Vedle prošlehejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo, žloutky a vlijte do důlku v míse. Krátce prošlehejte, až vznikne hladké těsto. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do těsta.

Třešně dejte do rendlíku a pocukrujte. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozmíchaným ve lžíci vody. Míchejte asi 1–2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby rozřeďte vodou.

3 Předehřejte vaflovač podle návodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany a třešněmi. Posypte mandlovými lupínky a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Místo třešní můžete použít i hotovou omáčku – pod názvem Fruit Filling Red Cherry ji prodává www.candy-store.cz. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit