Vafle s třešněmi

Vafle s třešněmi

4.8 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 268 g
Tuky 81 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou "omáčkou"...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
třtinový cukr 100 g
skořice 1 ČL
mletá
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl
mléko 150 ml
podmáslí 65 ml
dobře protřepané
máslo 60 g
rozpuštěné a zchladlé
vejce 1 ks
žloutky a bílky zvlášť
zakysaná smetana 2 PL
mandle plátky 1 PL
moučkový cukr
opražený na poprášení
Na třešně
třešně 200 g
mražené nebo odpeckované
krupicový cukr 1 PL
škrob 2 ČL

V míse promíchejte mouku, třtinový cukr, skořici, sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Ve středu udělejte důlek. Vedle prošlehejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo, žloutky a vlijte do důlku v míse. Krátce prošlehejte, až vznikne hladké těsto. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do těsta.

Třešně dejte do rendlíku a pocukrujte. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozmíchaným ve lžíci vody. Míchejte asi 1–2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby rozřeďte vodou.

3 Předehřejte vaflovač podle návodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany a třešněmi. Posypte mandlovými lupínky a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Místo třešní můžete použít i hotovou omáčku – pod názvem Fruit Filling Red Cherry ji prodává www.candy-store.cz. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit