Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou "omáčkou"...
Suroviny
Postup
V míse promíchejte mouku, třtinový cukr, skořici, sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Ve středu udělejte důlek. Vedle prošlehejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo, žloutky a vlijte do důlku v míse. Krátce prošlehejte, až vznikne hladké těsto. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do těsta.
Třešně dejte do rendlíku a pocukrujte. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozmíchaným ve lžíci vody. Míchejte asi 1–2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby rozřeďte vodou.
Předehřejte vaflovač podle návodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany a třešněmi. Posypte mandlovými lupínky a pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Místo třešní můžete použít i hotovou omáčku – pod názvem Fruit Filling Red Cherry ji prodává www.candy-store.cz.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů )
- Originální valentýnská snídaně: Jak připravit snídani na 21 způsobů pro zamilované(21 receptů )
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů )
- Rychlá snídaně, která vypadá jako ze špičkové restaurace: Naučte se těsto na vafle(15 receptů )
- Snídaně pro dva(12 receptů )
- Dezerty z třešní: Upečte si cheesecake brownies nebo rychlou bublaninu(40 receptů )