Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!
Suroviny
Postup
Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).
Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).
Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.
Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.
Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem.
VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V zimě na jogurty zapomeňte, ideální snídaní jsou bleskové kaše: Upravte si zažívání a naberte energii, máme pro vás 15 receptů(15 receptů )
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů )
- Recepty na nejlepší ovesnou kaši k snídani i obědu: Dopřejte si poctivou nálož energie a vlákniny!(18 receptů )
- Snídaně pro dva(12 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )