0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2372 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 319 g
Tuky 97 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!

Suroviny

ovesné vločky 160 g
mléko 600 ml
sůl špetka
jablko 2 ks
třtinový cukr 3 PL
máslo 1 PL
skořice špetka
mletá
Na griliáš
krupicový cukr 100 g
lískové oříšky 100 g
opražené nasekané

1 Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).

2 Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).

3 Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.

4 Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.

5 Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem. 

VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit