Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2372 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 319 g
Tuky 97 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!

Související recepty

Suroviny

mléko 600 ml
sůl špetka
třtinový cukr 3 PL
skořice špetka
mletá
Na griliáš
lískové oříšky 100 g
opražené nasekané

Postup

1

Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).

2

Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).

3

Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.

4

Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.

5

Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem.

VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?

[[nid:33420]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín