Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 309 g
Tuky 35 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!

Suroviny

ovesné vločky 160 g
mléko 600 ml
sůl špetka
jablka 2 ks
třtinový cukr 3 PL
máslo 1 PL
skořice špetka
mletá
Na griliáš
krupicový cukr 100 g
100 g
lískové ořechy nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo 

1 Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).

2 Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).

3 Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.

4 Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.

5 Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem. 

VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?

Jak na pražené lískové oříšky? (+ domácí nutela)

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit